Nya Restauranger i Kapstaden

Kapstaden har som de flesta vet, ett fantastiskt utbud av restauranger och det är alltid nya ställen som öppnar upp och andra som får stänga.

Just nu är stora snackisen Exhibit A som öppnade på Bree Street i fredags och detta är en av de restaurangerna som jag bokat bord på under vår resa i nästa vecka så det kommer jag kunna skriva mer om inom kort.

Men idag ville jag tipsa om några andra nya restauranger i Kapstaden.

Tryn- Steenberg Winefarm

Tryn är Steenberg vingårds nya restaurang och den har helt enkelt tagit över gårdens tidigare anrika restaurang Catharina´s gamla lokaler. Denna vingård ligger i Constantia vindistrikt strax söder om Kapstaden och förutom riktigt goda viner, finns ett 5-stjärnigt hotell och Spa och en populär golfbana.

Förutom nyöppnade Tryn, finns ytterligare en restaurang som vi ofta återkommer till: Bistro Sixteen82. Rekommenderas varmt för en härlig frukost el brunch. Deras Eggs Benedict gjord på sidfläsk är magisk och gårdens egna bubbel fantastiskt!

Blockhouse Kitchen- Constantia Uitsig

Inte långt från Steenberg Winefarm, hittar man ytterligare en vingård som gjort en hel del renoveringar på sistone: Constantia Uitsig.

För många år sedan var det här den omåttligt populära restaurangen La Colombe låg och jag har ett speciellt minne från vingården när några av våra första bröllopskunder på hösten 2010, valde att gifta sig på hotellet som tidigare låg där.

Efter att farmen bytte ägare, har man provat lite olika matkoncept och det senaste är alltså: Blockhouse Kitchen som är en avslappnad restaurang som även passar barnfamiljer eftersom de har en riktigt bra lekplats i anslutning till restaurangen.

Bildresultat för blockhouse kitchen photos

Surfshack- Camps Bay

Ett besök i Camps Bay är ett givet måste när man är i Kapstaden och nu har det öppnat upp en ny restaurang längs huvudgatan: Surfshack.

Menyn är väldigt blandad och rejäl med såväl sallader, burgare, pizza, kötträtter, fisk och skaldjur så låter som ett perfekt ställe att besöka för en drink i solnedgången och avslappnat häng i goda vänners lag. De erbjuder dessutom en väldigt prisvärd nyårsmeny som ni hittar här ifall ni letar efter ställen att fira in nya året på i Kapstaden.

Iron Steak and Bar- Bree Street

Bree Street mitt i centrala Kapstaden har verkligen gått igenom en mega-förvandling de senaste 5-10 åren och är idag utan tvekan en av de restaurang-tätaste gatorna i hela Kapstaden. Här har det nyligen öppnat upp ett nytt steakhouse som heter Iron Steak and Bar. Fokus på riktigt bra kött helt enkelt och de är också väldigt stolta över sin gedigna Cocktail lista.

Dineplan- App för restaurangbokningar

Alla restauranger ovan går att boka genom Dineplan, som är en väldigt smidig app som jag tycker man ska ladda ner innan sin Sydafrika-resa. Man kan söka på restauranger filtrerat på vilken ort man ska till, el vilken typ av kök man är sugen på och det är smidigt att ha alla bokningar samlade i appen.

(Visited 330 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.