Hjälpa till- Olika projekt som Sydafrikaexperten valt ut

För varje bokning vi får på Sydafrikaexperten, går 100kr till olika välgörenhetsprojekt. Vi kallar detta helt enkelt för “hjälpa till” och nu tänkte jag redogöra lite kort om vart dessa pengar hamnar för tillfället.

JASPERS VÄNNER

Ni är många som varit med och bidragit till Jasper och hans familj under flera års tid nu och det här projektet ligger oss lite extra varmt om hjärtat och känns viktigt för oss. Att kunna hjälpa någon med små medel och se hur varje liten krona gör skillnad, är fantastiskt och vi är så oerhört tacksamma att ni är med oss i detta.

Jasper och hans fru Marian lever i en av kåkstäderna utanför Kapstaden och deras äldsta son Phanuel föddes med en grav CP skada. Han behöver konstant vård och kan varken äta, gå el prata. Föräldrarna drar ett enormt tungt lass helt själva och vi hjälper dem med pengar till blöjor, sondmat och även sjukhusräkningar.

Deras yngre son Tau går i en skola utanför Kapstaden och föräldrarna gör allt de kan för att han ska få bästa möjliga utbildning och inte behöva gå i skolan där de bor eftersom de är rädda att våld och droger ska påverka hans chanser i livet negativt. Därför försöker vi hjälpa till genom att betala Taus skolavgifter samt transport-kostnader varje månad.

Utanför Marian och Jaspers skjul

Vi chattar med Jasper minst en gång i månaden och just nu letar de nytt boende då deras hyresvärd varslat om att de måste flytta så detta ska vi försöka hjälpa dem med framöver. Drömmen hade varit att hitta en lägenhet lite närmare Taus skola, men det har visat sig vara lättare sagt än gjort.

BREAKING BREAD- Soppkök i Kapstaden

Det här projektet är ganska nytt för oss och tidigare har vi donerat till deras jullunch och andra specifika aktiviteter men har nu börjat donera en summa varje månad för att hjälpa till och täcka deras löpande kostnader.

Breaking Bread startades av svenska tjejen Tania och hennes kompis och det är helt enkelt ett soppkök för hemlösa i Salt River/ Observatory, Kapstaden. De serverar minst ett mål mat varje vardag och har även ett program för barn där de ordnar med aktiviteter under skolloven. Följ dem på Facebook HÄR.

SJÄLVFÖRSVARSKURS- Kayamandi

Det här initiativet läste jag om ganska nyligen på Björn och Samiras Sydafrika-blogg och de planerar att hålla en självförsvarskurs för unga kvinnor i Kayamandi, Stellenbosch.

Tjejer och kvinnor som bor i kåkstäderna är extra utsatta och den här kursen kommer förhoppningsvis ha plats för 30 tjejer så självklart ville vi vara med och sponsra. Första kurstillfället är planerat nu under helgen och vi väntar spänt på feedback från Björn som är projektledare och hoppas verkligen att detta blir något som går att bygga vidare på.

Vill ni vara med och bidra?

Nu vet ni lite mer om hur vi använder våra “Hjälpa till” pengar och vill man vara med och bidra, får man jättegärna swisha till: 0762636685 så ser vi till att pengarna används till något av de här projekten.

(Visited 121 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.