Äntligen helg!

Har haft en hektisk första vecka med mamsen. Hon landade förra torsdagen efter diverse förseningar och redan på fredagen bar det av på en bilresa över helgen. Körde först längs med R44, en jättefin kuststräcka till Hermanus, en stad känd för valskådning under vinter halvåret (Maj-Okt)när sydkaparen kommer in till False Bay för att föda sina ungar i de grundare och lugnare vattnen. I Hermanus kan man se dessa vacka djur direkt från stranden och de har t om en Val vakt som blåser i sitt horn när det finns valar långt inne så att folk vet när man kan gå ut och kika.
Nu är valsäsongen dock över så jag och mamsen stannade bara till för lunch men ändå trevligt att se Hermanus eftersom jag håller på och utvecklar en tur då vi kommer att stanna till där.

Sedan åkte vi vidare mot Arniston, en pytteliten fiskeby som har ett 4 stjärnigt hotell som vi funderat på att inkl i en av turerna och även om hotellet var jttemysigt så känner jag att det nog inte passar större grupper så har lagt det på hyllan.. (vilket innebär att jag måste hitta ett nytt hotell, men, men)

Från Arniston körde vi till Swellendam och därifrån till Mossel Bay, som egentligen var målet med resan. Ska ta dit grupper nästa år och behövde kolla läget lite. Mossel Bay är en stad som många “glömmer bort” i Garden Route men jag tycker definitiv det är värt ett besök och de ska tydligen ha ett av världens bästa klimat med mer än 320 soldagar om året så det borde väl passa soldyrkande svenskar..Hotellet vi bodde på hade gett oss deras VIP Suite och bjöd även på middag så både jag och mamsen njöt av lyxen. Verkligen en trevlig kväll!

Morgonen därpå tog vi det lugnt med sen frukost och lite avslappning för att sen återigen köra en längre sträcka till nattens härbärge i Montagu. På vägen stannade vi till i Outdshoorn, strutsarnas huvudstad, och besökte även Kango Caves och sedan vidare på Route 62, världens längsta vinrutt!.
Mamsen var rätt trött efter resan + att det var söndag då flesta vingårdar är stängda så det blev raka vägen till hotellet för ytterligare god mat och vin. Har fortfarande inte vant mig vid priserna efter de chockartade månaderna i Norge och blir fortfarande förvånad när en 3 rätters middag med vin + dryck efter maten etc för 2 kostar ca 350kr… Inte helt fel!
Var positivt överraskad över hotellet i Montagu och har nu bestämt att inkl även det hotellet i en tur så visade sig vara en väldigt produktiv helg trots all mat och vin 🙂

Har nu jobbat resten av veckan och mor har tagit det lugnt hemma i lght och promenerat och solat lite..Eller lugnt och lugnt..hon har förstås inte kunnat hålla fingrarna i styr utan städat och donat så jag lär väl inte hitta en pinal på dess rätta plats efter att hon åkt..Men det gör inget..
Och Ikväll landar Loella, en gammal kompis som jag pluggade ihop med i Australien och vi delade även lght ett halvår nere i Melbourne..Ska bli superkul att ha henne här och hoppas bara vädret håller i sig nu och att väderleken som lovat regn hela helgen visar sig vara fel! är Röd dag här i Sydafrika på måndag för nåt som kallas Reconciliation day så jag får t om en långhelg..Kommer sitta fint!

(Visited 71 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.