Nära ögat

Imorse hände en riktigt olustig grej. Jag och gruppen stannade till för ett kaffestopp här i Swaziland och medans de alla gick på toaletten och sedan stod och studerade några giraffer, så gick jag in och kikade i den lilla souvenirbutiken som fanns på området…

Och precis när jag är på väg ut ur butiken och ska ta ett kliv ut genom dörren, får jag syn på en dryga metern lång orm, bara några centimeter från min sko! Blev självklart livrädd och det blev nog ormen också för den ringlade snabbt som tusan iväg in under en annan byggnad….Puh!

Är väldigt sällan man faktiskt ser orm här nere (förutom i bushen och om man är ute och vandrar i naturen) så blev helt enkelt lite chockad när jag såg den… Hann inte se vad för slags orm det var och vill nog helst inte veta heller..Trädgårdskillen mumlade något om en kobra men själv tror jag mer på att det faktiskt var en helt ofarlig orm som typ en molesnake..Eller det är iallafall vad jag intalar mig själv…

Resten av dagen har varit väldigt odramatisk och Swaziland är ju mest en transport-sträcka till Krugerparken.
Men, efter att länge ha klurat på om jag skulle köpa ytterligare en väska från en liten butik som jag älskar här i Swaziland, så slog jag idag till…
Är nog sista gången jag stannar till i det här området på ett bra tag framöver och jag gillar verkligen alla härliga färger och fina pärldetaljer…Perfekt sommar-väska!

Fick även med en lite mindre sak som tack för att jag ofta rekommenderar lilla butiken till mina grupper…

Affären heter Amarasti och är en av butikerna i samma område som den berömda stearinljus butiken: Swazi candles ligger…

(Visited 80 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.