När man planerar en resa till Sydafrika

Efter midsommar blir det alltid full rulle för oss med många förfrågningar och bokningar för resor till Sydafrika under svenska vintern.

Så vad ska man tänka på när man planerar en resa? Här har jag sammanfattat några av de sakerna som jag märkt under årens lopp att vissa av mina kunder önskat att de gjort lite annorlunda.

Vi försöker självklart guida och rekommendera men ofta har folk pratat med sina vänner som tidigare varit i Sydafrika eller att man har specifika saker som man vill absolut hinna med.

  • Försök inte täcka hela landet på en gång om ni inte har tillräckligt med tid! Sydafrika är enormt stort och avstånden vääääldigt långa. Även om man tror sig vara “Road trip resenär”så är det inte kul att spendera hela semestern i bil. Speciellt inte om man har mindre barn.

  • Har man bara 2 veckor i landet, håll er till Kapstaden med omgivning och kanske möjligtvis Garden Route, men då rekommenderar jag att man flyger tillbaka från Port Elizabeth. Eller alternativt att man spenderar tid på Östkusten- Durban med omgivning.

  • Undvik en-natts stopp i största möjliga mån. Ibland krävs det att man bryter av resan med en övernattning här och där för de längsta körsträckorna, men helst ska man bo minst 2-3 nätter på varje ställe för att också hinna med lite avkoppling. Ni är ju trots allt på semester! Under jul och nyårsperioden är det dessutom många ställen som kräver att man bor minst 3 nätter så det kan bli svårt att hitta bra boende om man tänkt förflytta sig varje dag.

  • Man MÅSTE inte göra en längre rundresa. Kapstaden med omgivning exempelvis, har massor att erbjuda på bara några timmars bilresa- Perfekt för diverse dagsutflykter. Ha hellre en bas en längre tid och utgå därifrån, el avsluta med några dagars safari i ett annat område.

  • Är man på resande fot en längre tid så kan det ibland vara skönt att ha “Self catering” med eget kök och lite större utrymmen. Dessutom är det trevligt att handla i de lokala matbutikerna och se vad som finns på hyllorna.

  • Ska man resa över jul och nyår, gäller det att ta tag i bokningarna NU. Sydafrikanerna själva har sin semester under denna tid och bokar upp många boenden långt i förväg. Även hyrbil ska bokas i god tid. Var beredda på långa köer vid vissa attraktioner och fullbokat långt i förväg på de populäraste restaurangerna. Planering krävs om man inte vill bli besviken.

  • Vill man ha sol och bad så ska man se till att boendet har pool. Sydafrika är ingen vanlig sol och bad destination. Vattnet runt Kapstaden är kallt med höga vågor och starka strömmar. På östkusten är vattnet varmare med mer tropiskt klimat, men fortfarande strömt och mycket vågor…

  • Jan-Mars kan det blir jättevarmt så har man svårt för temperaturer över 30+- Se till att ert guesthouse el hotell ha A/C på rummen. Inte alls en självklarhet då många har vanliga fläktar.

  • Inrikesflyg är hyfsat billiga så korta gärna ned restiden mellan vissa platser genom att flyga. Det är såååå värt det!

och slutligen..

  • Garden Route– Fantastiskt fina stränder och vacker natur med många roliga äventyrsaktiviteter att välja på….MEN kom ihåg att det regnar en hel del längs denna sträcka (Anledningen till att det kallas för just Garden Route) så vill man ha solsäkert, är ofta Kapstaden med omgivning ett säkrare kort.

Tänk verkligen igenom vilken slags semester ni är ute efter, och försök inte göra ALLT, så lovar jag att ni kommer bli lika förälskade i Sydafrika som vi är 🙂

Nu är detta självklart bara en generell rekommendation från vår sida…

Vi har haft massa kunder som som valt att köra runt mycket, på kort tid och varit nöjda med det också.. Vi är alla olika och det är ju en av anledningarna till att man tar hjälp av oss..så att man får den resan man själv vill ha.

Ta kontakt med oss så hjälper vi gärna till och planerar den perfekta resan- Utan extra kostnad!

info@sydafrikaexperten.se

(Visited 228 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.