Några vin tips

Hoppas ni alla hade en härlig påsk med era nära och kära.

Själv har jag varit ledig i princip hela helgen och det har varit alldeles underbart!

Fredrics pappa fyllde 60 i helgen så självklart blev det kalas för honom och sedan har vi umgåtts en hel del med min bror och världens sötaste ungar… och Igår körde vi upp till norra Värmland till mina föräldrar som bjöd på papsens egenrökta röding. Mums!

Men eftersom jag inte är van vid att vara långledig , så känns det faktiskt jätteskönt att vara tillbaka på jobbet igen.
Börjar komma in en hel del förfrågningar från familjer men även par, som funderar på att resa till Sydafrika i vinter och det är kul när folk har lite framförhållning. Väntar man för länge så blir det svårt att få till den resrutten man kanske hade ställt in sig på, och ofta slutar det med att man får lägga en massa onödiga pengar på dyrare boende än man räknat med 🙁

För att inte tala om flygbiljetterna…

Under påskledigheten passade jag även på att slappa, och detta genom att läsa Allt om Vins nya vinkatalog där de testat nästan 1700 viner ur systembolagets beställnings sortiment. Intressant att se vad för slags betyg de Sydafrikanska vinerna fått och även kul och se att några av mina egna favoriter fanns med.

T ex så kan man beställa hem Iona 2009 Sauvignon Blanc (nr: 82844) och vill man ha ett prisvärt vitt vin så tycker jag Lyngrove´s Chenin Blanc (nr: 74811) för 66kr flaskan är ett betydligt bättre alternativ än “Foot of Africa” el “Drosdy Hof” som alla envisas med att köpa.

Bland de röda vinerna hittar man flera bra exempel som 2008 Lomond´s Conebush Syrah (nr: 73631) Golfaren Ernie Els- Big Easy 2008 (nr: 72891) och en favorit bland svenskar: Allesverlorens Cabernet Sauvignon 2008 (nr: 81047)

Kul att systembolaget gjort om sin hemsida också..känns mycket mer användar-vänlig nu och jag tror fler och fler kommer använda deras beställnings service online.

(Visited 69 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.