Mycket vägarbeten just nu

Har haft en hel del kunder som varit i krugerområdet den senaste veckan och strax norr om Hazyview är det tydligen MASSOR med vägarbeten. När jag själv körde där för en månad sedan så var det inte alls lika illa. En del kortare stopp men inget värre..

 Senast igår var det en familj som det tagit 4-5 timmar att ta sig från Marloth Park och Kaya Romantica  till Kapama Private Game Reserve!

Khaya Romantica är förresten ett kanonbra ställe om man vill ha ett hus för sig själv med eget kök, pool etc. Kostar Ca R1500 per natt och det finns 3 sovrum så plats för 6 personer. Ligger ca 10 km från Crocodile Bridge ingången i Kruger och Marloth Park har också en hel del djur så det är inte helt ovanligt att få syn på antiloper, zebror, giraffer, vårtsvin etc från huset.

Ska man betala 2000kr och uppåt per person på en Safari Lodge så vill man absolut få ut mesta möjliga av safarin och då vill man checka in vid lunch, så se gärna till att ni inte har så lång körsträcka den dagen eftersom det ofta är vägarbeten, stora lastbilar osv längs vägen.

Familjen som just nu befinner sig i Kapama hade haft en helt fanstastisk game drive på eftermiddagen och äntligen fått syn på den efterlängtade leoparden 🙂
Kul!

Hade även ett annat par som jag pratade med idag och som varit på Umlani Bush Camp i förra veckan som sa att det var helt magiskt!

Ett annat problem som jag hört talas om men inte själv varit med om, är att polisen i Mpumalanga ofta stoppar en för att man kört fort etc och hotar med skyhöga böter i hopp om en muta. Händer detta så ska man stå på sig och vänligt men bestämt säga att man hellre tar fortkörningsbötern och att den ska bli skickad via post.

Ja, det var en liten update ang väg-förhållanden men det kan som sagt ändra sig väldigt fort. I Afrika får man alltid se till att man har lite tid tillgodo..

Vägarbeten på ett ställe ena dan..och på ett annat ställe nästa…

(Visited 46 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.