Minna´s Transfers

Igår lekte jag chaufför, en uppgift som Fredric brukar ha huvudansvaret för.

På eftermiddagen hämtade jag upp H&H som precis avslutat safari på Schotia och skulle tillbringa sin sista natt i Sydafrika på Antrim Villa. Och precis som jag befarat, tog den transfern en heeeeel evighet 🙁

I vanliga fall tar det max 30 min att köra samma sträcka men igår tog det 3 timmar. U2 var i stan!

Ja, ja..jag fick iallafall en trevlig pratstund med mina kunder som verkade mycket nöjda med sin resa.
Från Antrim Villa bestämde jag mig för att köra Chapman´s Peak vägen hem och det gjorde mig genast på bättre humör. Älskar den sträckan! vacker kust och krokiga vägar i en underbar solnedgång!

Snabbt hem och käkade lite middag och jobbade en timme, tog en dusch och sedan tillbaks ut till flygplatsen för att hämta upp familjen P som landade kl 23.00
Som tur var skulle de bo hos oss så jag slapp iallafall att åka tillbaka in i stan när U2 koncerten var slut!

Så imorse ringde väckarklockan kl 06.00..Jobbade en timme med diverse bokningar och sedan gjorde jag ordning lite frukost till gästerna innan det bar av mot Cape Point.

Gjorde först ett stopp hos pingvinerna och efter ett besök på såväl Cape Point, som Godahuppsudden, intogs en lunch på Cape Farmhouse Restaurant.
Hit tar vi flesta av våra gäster och många uppskattar den opretentiösa, avslappnande atmosfären och den lantliga miljön.
Menyn är inte så jättestor men det finns stora ciabatta mackor, matiga sallader och även lite tyngre maträtter som Biff, kyckling, pasta, curry m.m
I anslutning till restaurangen hittar man även en liten souvenir shop som specialiserat sig på saker som man återvunnit…plastpåsar, kapsyler osv används till alla möjliga saker som radio, tallriksunderlägg m.m
Restaurangen ligger om man åker från Cape Point mot Kommetjie. Där vägen delar på sig och man ser alla stora sten skulpturer och figurer på höger sida, ska man svänga in.
Och nu blir det att betala lite räkningar och ikväll ska jag ut och äta middag med gästerna på Harbour House i Kalk Bay. Inte helt dumt jobb man har!
(Visited 56 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.