Minnas favoriter

Jag får ofta frågan om hur jag själv skulle lägga upp en resa om jag reste till Sydafrika för första gången. Efter snart 7 år här nere, har jag självklart hittat en del små guldkorn och smultronställen, som blivit mina egna favoriter.

Fick jag idag sätta ihop en resa till Minna för 7 år sedan, innan jag själv hade rest runt, så skulle jag lagt fokus på en bra safari, självklart några dagar i Kapstaden och sedan lagt resten av tiden ute i vindistrikten.

På toppen av Taffelberget

Jag personligen har ju ett stort mat och vin-intresse och eftersom jag själv jobbar som guide och reser mycket och långa sträckor i jobbet, så har jag ingen lust att spendera hela semestern i bil…

Jag gillar sol och bad, fast då helst vid en pool eftersom vattnet i havet ofta är ganska kallt här nere och jag snabbt tröttnar på att få sand överallt.
Kapstaden med omgivning har i mitt tycke bästa klimatet och i vindistrikten blåser det inte lika mycket och det är där man hittar flest och bäst restauranger enligt mig.

Jag älskar vackra omgivningar, hav, berg, blommor och djur.

En av mina favoritutsikter och platsen Fredric friade på

Så med mig själv och mina behov och önskemål som bas, har jag nu satt ihop ett paket som jag kort och gott kallar för Minnas favoriter. 

Detta paket tycker jag representerar det jag älskar med Sydafrika, men självklart skulle jag t. ex. lägga till några nätter nere i Hermanus om det var valsäsong, kanske spendera några nätter nere på kaphalvön, åka upp på västkusten osv…Finns ju så himla mycket att se och göra men detta tycker jag är en bra start…

Eller vad tycker ni?

(Visited 215 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.