Min tågrutin

Ibland tycker jag ju att Kapstaden känns ganska så europeisk på vissa sätt men sen är det i många situationer som man definitivt känner att man är i Afrika..Och en sådan situation är min dagliga tåg rutin.
Bor ju hos mina kollegor för tillfället i ett område ca 30 min med bil från mitt jobb men eftersom jag inte skaffat nån bil än och gett mig fanken på att försöka klara mig på den kollektivtrafik som finns så tar jag alltså tåget till och från jobbet.
Samma sträcka som tar ca 30-40 min med bil tar knappa timmen på tåget och en månads biljett kostar 190kr ungefar.
Och även om tågen är totalklottrade med grafitti och inte är de nyaste modellerna så följer de faktiskt tidtabellen nästan på minuten och utsikten från tåget när den slingrar sig längs med kusten och man kan se valar i bukten är ju helt fantastiskt!!! Sen att jag hitills varit enda vita personen i hela vagnen och att de flesta lägenhets mäklare tittat jättekonstigt på mig när jag sagt att jag vill ha nära till tåg stationen skiter jag i.. Ok, nu finns det ju självklart grund till att folk (vita mestadels) är väldigt skeptiska till tågen och tror att man skulle bli överfallen för sådant har säkert hänt ju men man får helt enkelt anvnda lite sunt förnuft. Mitt i rusningstrafiken då tågen är fulla med folk är helt ok men självklart sätter jag mig inte på tåget efter mörker…

Förutom mina dagliga tågresor så har jag faktiskt inte varit ute nåt alls sen jag kom hit..Har helt enkelt varit så himla slut efter jobbet att jag bara lagt mig på sängen och stirrat upp i taket..Men lyckades sova hela 8 timmar i natt och tjejerna är tillbaka från Garden Route så ska se om någon är sugen på att kolla in lokala pubarna och nån restaurang.

Imorgon ska jag göra en First Aid Course (Första Hjälpen). är tvungen att göra det om jag ska få min guide licens..Som tur är så har chefen en polare som kan utbilda så han kommer in på kontoret i 2 dar…Och sen är det helg…Puh säger jag bara!!!

(Visited 39 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.