Mbeki avgår..

..och nu är den stora frågan vad kommer hända med Sydafrika?..Kommer verkligen Jacob Zuma kunna bli president och känns det inte oroligt nu när Mbeki tvingades till att avgå???

Hade ett flertal kunder som ringde och undrade över läget och om det överhuvudtaget är säkert att resa till Sydafrika.
Och det måste jag säga klart och tydligt att det värsta som skulle kunna hända just nu är om folk blir rädda och väljer bort att komma hit.

Ja, Jacob Zuma kommer med största sannolikhet väljas till ny president i nästa val och endast framtiden kan visa hur det kommer påverka oss men just nu känner man ingen oro.
Mbeki grävde sin egen grav och Zuma har otrolig support från sina anhängare..han kallas för folkets man och så länge han har folket med sig och inte lovar för mycket el ger ut dubbla budskap (vilket hänt tidigare) så kommer det nog funka. Sen kan man tycka vad man vill om Zuma som person men har han bara rätt folk omkring sig så spelar det faktiskt ingen större roll vem som har titeln president..
men som sagt..en spännande tid framöver. ANC ska välja efterträdare till Mbeki fram till nästa val redan nu på torsdag… Men en sak är säker..ANC är mycket splittrat… Det snackas om att Mbeki anhängarna planerar att bilda ett eget parti och visst vore det intressant för om det är något som saknas i Sydafrika så är det ett oppositions parti…

(Visited 61 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.