Lunch på Clos Malverne

I tisdags åkte vi till ett av våra favoritställen: Clos Malverne för att käka lunch med Peter & Kattis som äger guesthouset vi jobbar på.

För er som inte varit dit, el som planerar att spendera några dagar i Kapstadens vindistrikt: Missa inte!

Clos Malverne ligger i Devon Valley, strax utanför Stellenbosch och är endast öppet för lunch (stängt måndagar) och då kan man välja om man vill äta från deras A la Carte meny el göra deras “Food & Wineparing”.

 Nu har de även infört en stor platter för två personer med ett par av deras viner, för den som inte orkar deras 4-rätters meny… Men vi brukar alltid ta deras 4-rätters food & wineparing och även om de höjt priset till R198 per person så är det fortfarande utan tvekan en av de mest prisvärda matupplevelserna i Kapstaden med omgivning. För 160 svenska kronor får man en 4-rätters lunch i fantastiska omgivningar och till det, matchande viner.

Efter lunchen fick vi även prova på deras ice-cream & wine paring, ett annorlunda men kul sätt att göra en provning på.

Bland glasssmakerna fanns bl a Carrot cake, Lavendel & Honey och Macadamia Nut. Glassprovning m 4 viner till klostar R55 per person och detta måste förbokas.

Förutom restaurang och vingård (Clos Malverne´s Sauvignon Blanc finns återigen med bland Sydafrikas topp-10 lista) finns även ett SPA och vill man ha en mysig heldag så ska man boka in sig på deras Spa paket inkl lunch…Pris R1940 för 2 personer.

(Visited 94 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.