Lucka 8: Rhulani Safari Lodge

Vill man uppleva riktigt bra safari i Sydafrika, kan jag verkligen rekommendera Rhulani Safari Lodge i Madikwe.

Jag och Fredric spenderade några nätter där förra året och vi blev båda stormförtjusta!

Madikwe Game Reserve är ett malaria-fritt reservat nästan 5 timmars bilresa från Johannesburg.

Vi tog ett supertidigt flyg från Kapstaden så att vi landade redan kl. 8 i Johannesburg och kom fram till lodgen strax efter lunch.

Gaten in till reservatet

Vägen mellan Johannesburg och Madikwe är helt ok, men sedan är det ganska dåliga vägar inne i parken så det tog sin lilla tid att komma fram till lodgen. Vi körde en Toyota corolla och tar man det bara lugnt och försiktigt så behöver man inte 4 X 4 .

Längs vägen såg vi ett flertal elefanter och när vi kom fram till lodgen, hade en hel elefantflock samlats vid vattenhålet.

Loungen

Madikwe är Sydafrikas femte största reservat och vad jag gillar med den parken är att “alla” djur finns. Området känns enormt och man vet aldrig vad man kommer få syn på.

Det kan ibland bli en del långa “transport-sträckor” om man ska se allt, men för mig är det bättre än mindre parker där man hela tiden ser stängsel och guiderna är begränsade till ganska små områden. På Rhulani har man tak på sina jeepar, vilket ger bra skydd för den starka solen.

På bara 2 dagar hann vi se big 5 + cheetah och även Wild dogs, så safarin höll verkligen världsklass!

Rhulani Safari Lodge håller mycket hög standard med lyxiga små stugor, egen liten splash pool, bra mat, och supertrevlig personal. Den här lodgen passar jättebra för en bröllopsresa, men också en familj med lite äldre barn. En av stugorna har plats för 4 vuxna och 2 barn under 16 år.

En viktig sak som ger Rhulani pluspoäng från mig, är att de försöker hålla antalet gäster i varje fordon till endast 6 personer. På så vis slipper någon sitta i mitten och alla har “fri” sikt. Superbra!

Pris på Rhulani: R7980 per person och natt och då ingår måltider, dryck och 2 safaris per dag.

Jag är väldigt förtjust i Madikwe och tycker det är ett alldeles utmärkt alternativ till Kruger-området. Eftersom det är helt malaria-fritt, så passar det extra bra för barnfamiljer, om man har råd dvs.

Punktering i bushen är inte helt ovanligt när man är på safari

Lodgerna i Madikwe är alla ganska dyra jämfört med vad man kan få i Kruger, men jämför man istället med lodgerna utanför Port Elizabeth så skiljer det inte mycket.

Bästa tiden att besöka Madikwe är mellan mars-nov, så att man undviker de allra varmaste månaderna dec-feb, men visst går att åka dit hela året.

Utomhusduschen på kvällen

Vill man korta ned restiden och slippa den långa resan i bil från Johannesburg, kan man även flyga med Fedair till Madikwe och landa mitt inne i reservatet, el till Gaborone i Botswana och få en transfer därifrån till lodgen.

(Visited 169 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.