Lucka 6: Restauranger för hela familjen

Det skrivs ofta om att Sydafrika har många bra restauranger och fantastiskt god mat och för många resenärer är just mat och dryck-upplevelserna, en stor del av hela resan.

Fine dining i all ära, men hur ser det ut om man reser som en familj med yngre barn. Hur står sig restaurangerna och utbudet då, och känner man sig välkommen med barn på restaurangerna? Och kanske det viktigaste av allt, vad kostar det att äta ute för en hel familj?

Våra barn är nu 3 och 5 .5 år gamla och i den här luckan tänkte jag tipsa om några restauranger som vi ofta återvänder till och som passar vår plånbok när vi spenderar ganska långa perioder i landet.

Barnvänliga restauranger

För oss är det väldigt viktigt att känna oss välkomna på en restaurang och jag vet inte hur det är för er, men att gå på restaurang med små barn, är sällan så avkopplande och härligt som man kanske hoppats på.

Ett av våra största kriterier, är att restaurangen på något sätt är barn-anpassat. Gärna en liten lekplats där de kan springa av sig den värsta energin eller att de kan aktiveras vid bordet.

Flesta restauranger erbjuder en barnmeny för barn under 12 år med rätter som pizza, pasta bolognese, chicken fingers etc. Dessa rätter brukar kosta mellan R35-75 och de ggr barnen inte orkar äta på plats, tar vi alltid med oss doggy bag hem.

Generellt sett är barn välkomna överallt (förutom på fine dining restaurangerna och då står det alltid på hemsidan) men här är några ställen vi ofta återkommer till:

På pizza-kedjan Colcacchio, får barnen kritor och i vissa fall även deg att leka med vid bordet. Bra barnmeny.

En annan mycket populär restaurang-kedja som sydafrikanska familjer ÄLSKAR är SPUR Steak Ranches. Här finns alltid lekplatser el lekrum med personal som håller koll på ungarna.

Menyn är blandad med typiska steakhouse rätter, hamburgare, nachos m.m. Maten är OK och inte så mycket mer, MEN barnen fullkomligen älskar alla Spur restauranger vi ätit på så får barnen välja, hamnar vi här. Dessutom är det hyfsat prisvärt och man hittar en Spur i princip alla städer/samhällen över hela Sydafrika. Korv med pommes till barnen kostar 25kr och som vuxen får man en hamburgertallrik för 50kr.

Ocean basket är också en restaurang-kedja som hela familjen gillar. Fisk och skaldjur + sushi till mycket rimliga priser ( 35kr för en barnportion fish and chips och 50kr för samma vuxenrätt) . Enkelt och avslappnat och helt utan krusiduller el vita dukar. Barnen brukar få kritor att måla med.

Deer Park Café– Ligger inne i Kapstaden, vid foten av Taffelberget och här finns en stor lekplats med flera stora träd som ger lite skugga. Goda sallader och barnmeny finns.

Mont Marie– Supermysig restaurang strax utanför Stellenbosch. Här finns lekplats för barnen och gott om plats att röra sig på. Ligger i väldigt fina omgivningar. Prisvärt men populärt så se till att boka i tid.

Blockhouse kitchen– Den här restaurangen ligger i Constantia strax söder om Kapstaden. Liten lekplats som passar mindre barn. Superbra frukost!

Dornier– Vingård utanför Stellenbosch som erbjuder supergoda Flammekuchen (liknar pizza) och en vacker utsikt. Deras ost och charkisbricka går heller inte av för hackor. Se till att boka ett bord nära lekplatsen.

Café Roux- Noordhoek Village- Här finns en lekplats som delas med Foodbarn om man vill ha lite finare restaurang. Perfekt som sent lunchstopp om man åker runt kaphalvön och börjar vid Boulders Pingviner och avslutar dagen med Chapmans Peak Drive. Se isåfall till att ni lämnar Kapstaden tidigt för att hinna före alla bussar.

Blue Water Cafe´-Imhoff farm- Också ett ställe man kan stanna till på för lunch den dagen man åker ut till Godahoppsudden. Här finns förutom caféet, en gårdsbutik och ett sushi ställe.

Spice Route– Detta är verkligen ett trevligt stopp för alla åldrar. Finns flera restauranger, lekplats, små butiker m.m. så detta är ett ställe som vi varit till många ggr. Ligger utanför Paarl.

Spier– Också ett givet stopp om man vill ha mycket att välja på. Finns flera restauranger, man kan äta picnic, det finns “eagle encounter”, man kan åka Segway och mycket mer. Ligger ca 15km utanför Stellenbosch.

Picnic på Allée Bleue

Picnic är ju också något som alltid funkar bra, och det kommer en lucka med tips för detta längre fram i årets julkalender…

(Visited 173 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.