Lucka 4: Prisvärda safari-alternativ

Att hitta lyxiga safarilodger är inga som helst problem. Det fullkomligen kryllar av dem och har man en tjock plånbok så finns det alternativ som kostar uppåt 10 000kr per person och natt.
Men….De flesta av oss är ju faktiskt inte ute efter lyx och flärd, utan åker man på safari, så är det ju oftast i hopp om att få syn på många djur och känslan av att vara ute i bushen.

I den här luckan tipsar jag därför om 4 safari-alternativ med en rimlig prislapp.

Absolut billigaste sättet att göra safari, är ju att köra runt på egen hand i någon av nationalparkerna som Kruger el Addo och bo i något av lägren inne i parken. i de flesta sk “rest camps” finns enklare stugor att hyra för billig peng och många av de lite större lägren har även en restaurang på området. I de flesta parker kan man boka in sig på parkens egna guidade safari-turer. För bokning i nationalparkerna, rekommenderar jag att man registrerar sig på San Parks sida och gör bokningen direkt via hemsidan.

Personligen tycker jag däremot att det är en lite häftigare upplevelse att bo på någon av lodgerna i de privata viltreservaten. Dels för att man får en lite intimare upplevelse (inte lika många bilar, man kommer ofta närmare djuren) och för att man ofta faktiskt får ut lite mer av själva safari-upplevelsen genom att man åker med en och samma guide som kan berätta om vad det är man ser. (inget fel med guiderna inne i kruger, men jag har haft väldigt varierande erfarenheter med kvaliteten och kunskapsnivån på parkens guider).

Dessutom gillar jag upplägget på lodgerna att alla måltider oftast är inkluderade och att de har ett dagligt schema som inte skiljer sig nämnvärt om man bor på en lodge i utkanten av Kruger, el en i Madikwe…Man vet vad man får liksom.

Jag har valt ut tre prisvärda lodge-alternativ i viltreservat där de flesta djur finns (finns billigare alternativ men ofta är det i mindre reservat där man kanske inte har kattdjuren t. ex.)

Tälten på Shindzela

Shindzela Detta tältläger ligger ganska långt inne i Timbavati och gränsar mot Krugerparken. Här bor man i”tält” som man nog egentligen kan kalla stugor. Väggarna är av canvas men det finns ordentligt tak och golv och eget badrum. Pris: R1890 per person och natt inkl alla måltider, viss dryck (ej alkoholhaltiga drycker) och 2 safaris per dag. ca 1285kr per person.

Mosethla Bush camp & eco lodge–  Madikwe Game Reserve är enligt många ett av de bästa viltreservaten i Sydafrika och extra populärt för att det är malaria-fritt. Reservatet ligger ca 4 timmars bilresa nordväst om Johannesburg och på Mosethla är boendet enkelt men perfekt ställe om man är ute efter “bush-känslan”. Ingen elektricitet på rummen och heller inga egna badrum i sovrummet, utan dessa ligger separat. Pris: Från R1995 per person och natt inkl måltider och 2 safaris. Ca 1360kr per person.

Mosethla Bush Camp

Umkumbe Safari Lodge- Det äldsta och mest kända reservatet som angränsar till Krugerparken är Sabi Sands och här hittar man några av de lyxigaste lodgerna i landet. Umkumbe ligger i Sabi Sands så safarin görs i detta reservat (som bl a är känt för att vara ett leopardtätt område), men boendet är hyfsat enkelt och detta är ett utmärkt alternativ om man vill uppleva Sabi Sands, men inte vill lägga R6000-8000 per person och natt.
 Pris på Umkumbe: R2695 per person inkl måltider och 2 safaris per dag. Ca 1830kr per person. Här har de dessutom flera familjerum och barn under 12 bor för halva priset. 

Umkumbe Safari Lodge i Sabi Sands

För safari rekommenderar jag minst 2 nätter, gärna 3 för att få ut maximalt av hela upplevelsen och hinna koppla av.

Vi erbjuder bl a ett 3 nätters safari-paket i Krugerområdet där transfer från Johannesburg ingår. Mer om det kan ni läsa om HÄR.

(Visited 128 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.