Lucka 21: Safari när den är som allra bäst

Utbudet av olika safari-lodger i Sydafrika är enormt så det är inte alls konstigt om många tycker det är svårt att veta i vilken ände man ska börja. I lucka 10, tipsade jag om prisvärda safari-alternativ, där man får mycket safari för pengarna…men vilka ställen skulle jag själv välja om man bortser från själva prislappen? I dagens lucka har jag helt enkelt valt ut några riktigt bra safarilodger om man inte är bunden till en budget.

Vad är en bra safari i Sydafrika?

Vad är det som krävs för att jag ska tycka att en safari är riktigt bra? För mig är själva vildmarks och naturupplevelsen det allra viktigaste och för att uppnå känslan av att vara mitt ute i afrikanska bushen, krävs det att man ser så lite stängsel som möjligt när man väl kört in i viltreservatet. För att slippa “djurparks-känslan”.

En annan sak som gör stor skillnad på hur man upplever safarin, är ifall guiden får köra “off road” el inte, för att kunna komma så nära djuren som möjligt. Utan att störa el skada djur el växter såklart.

Slutligen så är det superviktigt med en bra guide.

Just de här faktorerna, är ofta också det som skiljer de olika lodgerna och områdena åt, och som man betalar mer för när man bor på någon av de dyrare ställena. Sen är det heller aldrig fel att unna sig lyx någon gång då och då.

LION SANDS GAME RESERVE

Vill man bo i hjärtat av Krugerparken och garanterat slippa stängsel osv, så är Lion Sands Game Reserve ett riktigt bra alternativ. Här har jag spenderat flertalet nätter när jag varit ute med grupper och deras safariguider är verkligen superduktiga och boendet har allt man kan önska.

 

Dessutom ligger flera av deras lodger väldigt nära Skukuza flygplats och i priset ingår gratis transfer till och från lodgen så det är ett smidigt sätt att ta sig till och från Kruger.

Pris från R11400 per person och natt inkl alla måltider, lokala drycker, safari och t/r transfer från Skukuza airport.

 

TIMBAVATI GAME RESERVE

Det ställe som jag helst återvänder till om och om igen, är Umlani Bush Camp***, som har allt det som jag vill ha på en bra safari. Naturnära och lite rustikt, men med superduktiga guider och trevlig personal!

Umlani Bush Camp

Umlani är perfekta alternativet för den som vill ha en äkta vildmarksupplevelse och som inte prioriterar lyxigt boende el luftkonditionering.

Pris från ca R3700 per person och natt inkl alla måltider, dryck och safari. De erbjuder dessutom ett 3-nätters paket inkl t/r transfer från Johannesburg. Närmaste flygplats är Hoedspruit.

 

MADIKWE GAME RESERVE

Madikwe är ett viltreservat som ligger nära gränsen till Botswana och här hittar man t. ex. Rhulani Safari Lodge som är extra populärt bland de kunder som valt Sydafrika för sin bröllopsresa.

Lyxigt inredda rum och egen liten pool på den privata terassen 

Det här reservatet ligger ca 3.5 timmes bilresa från Johannesburg, alternativt finns det dagliga flyg till området med Fedair.

Pris: från R6500 per person och natt inkl alla måltider och 2 safaris per dag.

 

KWANDWE PRIVATE GAME RESERVE

Bland de olika viltreservaten som finns strax norr om Port Elisabeth, utmärker sig Kwandwe som den allra lyxigaste och mest exklusiva.

Deras guider har vunnit flera priser som bästa safari-teamet i landet och även om området är mindre än t. ex. Kruger, finns här ett stort antal djurarter och safarin håller mycket hög klass.

Pris från ca R9000 per person och natt inkl alla måltider, lokala drycker, safari, samt parkavgift.

 

SANBONA GAME RESERVE

Ska man hålla sig nära Kapstaden, är tyvärr safari-alternativen ytterst få…Finns helt enkelt inga stora reservat i närheten av Kapstaden. Förutom Sanbona som ligger ca 3 timmars bilresa nordost om Kapstaden.

Här får man förutom helt ok safari, uppleva de stora vidderna i det halvöken-landskap som reservatet ligger i och bara det är en häftig naturupplevelse i sig.

Boendet håller mycket hög nivå (mitt tips är att boka Dwyka Tented Camp) och har man riktig tur, kanske man får syn på något av deras vita lejon.

sanbona

Här finns totalt 4 olika lodger att välja mellan och priset börjar från ca R7800 per person och natt.

 

(Visited 366 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.