Lucka 20: Kaphalvön

Kaphalvön ligger mig lite extra varmt om hjärtat eftersom det var där min egna Sydafrika-resa började och i dagens lucka skriver jag lite kort om just detta område.

kaphalvön

Cape Peninsula el kaphalvön som det heter på svenska, är ett område som de allra flesta Sydafrika-resenärer besöker i samband med att man åker ut till Godahoppsudden och Cape point.

Cape Point

Dessa två turistattraktioner ligger längst ut på udden, i ett naturreservat som har ett landskap som påminner en hel del om svenska fjällen… förutom att man här är omgiven av hav från flera håll.

boulders-at-Black-Marlin

Man kan antingen åka dit med en privat guide el på någon av bussturerna som erbjuds, men personligen tycker jag att man ska hyra en bil och köra på egen hand. Man hinner åka runt kaphalvön över dagen men det kan lätt kännas lite stressigt så jag rekommenderar alla som kan och har tid att spendera ett par nätter i t. ex Simon´s Town el Kalk Bay.

Simons town

Förutom natur-reservatet, så ska man givetvis besöka pingvinkolonin vid Boulders Beach.

pingviner

Ät en god lunch vid hamnen i Simon’s Town (Berthas och Saveur har båda fin utsikt mot vattnet) el varför inte inta en god ost el charkisbricka på Cape point vinyards. Befinner man sig i området en torsdag eftermiddag, får man heller inte missa vingårdens populära marknad.

I Noordhoek finns för övrigt en väldigt trevlig restaurang som heter The Foodbarn.

Ett annat tips i samma område, är att ta med sig något att dricka och åka ut till Noordhoek Beach (Long beach) och titta på solnedgången.  På samma strand kan man även rida…

sundowners

I Kalk Bay finns det också ett flertal restauranger, cafeér och små butiker att kika runt i och här har man precis som i Simon´s Town ett flertal restauranger som ligger nära vattnet. Brass Bell är ett avslappnat och kul ställe som funkar bra för lunch…

Vill man prova på att surfa, åker man till Muizenberg där det finns flera företag som hyr ut brädor och våtdräkter och även erbjuder surflektioner.

(Visited 240 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.