Lucka 17: Graskop Gorge Lift

Vår kollega Therese vill idag tipsa om Graskop Gorge Lift som är ett trevligt stopp att göra om man kör Panoramarutten- På väg till eller från Kruger t. ex.

Här kan man ta hissen 51 meter ner i ravinen för att vandra längs träspångar och hängbroar i grönskan. Skogen här nere är s.k. afromontan och hittas bara på en halv procent av Sydafrikas landyta.

Det finns informationspunkter längs vägen som berättar om bland annat djur- och växtlivet som finns.

Rundan är på ca 600 m och tar ungefär en timme att gå. Det är en del trappor och några branta passager, men hissen och den första sektionen (ca 100 m) är tillgänglighetsanpassad och passar för rullstol, barnvagn osv.

Inträdet till själva området kostar R30 per person och vill man åka hissen så kostar det ca R205 per person. Finns även Big Swing och ziplining för den som vill ha mer fart och fläkt.

(Visited 219 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.