Lucka 17: Garden Route

Även om jag personligen tycker att Garden Route ibland känns överreklamerat och mer hypat än det kanske är, finns det en hel del pärlor som man inte får missa och framförallt ett stort antal aktiviteter att välja mellan.

Här kommer några exempel på saker jag inte tycker ni ska missa längs Garden Route:

Hoppa Världens högsta Bungy– En adrenalinkick som heter duga (jag var hes i flera dagar efteråt) och världen högsta kommersiella bungyjump hittar ni vid Bloukrans-bron i närheten av Storms River. Kostar R850 per person och bör förbokas online.

Vandra i Wilderness National Park– Detta är en av de mindre nationalparkerna, med flera kortare vandringsleder att välja mellan. Man kan även hyra en kanot och paddla uppför floden och sedan promenera sista biten till ett vattenfall.

Prova vin och ät tapas på Bramon Wines
En vingård längs Garden Route?…Jajjemen, utanför Plettenberg Bay
ligger denna familjeägda gård som specialiserar sig på vita viner. Här
har många av våra kunder stannat till för lite ost och charkisar som ett
“lättare” lunchalternativ.

Åk ner till Natures Valley och promenera längs den vackra stranden och ta ett dopp. Se bara upp för tidvattnet som kommer in väldigt snabbt och delar stranden på hälften så ser man inte upp, får man simma tillbaka…

 

 

 

 

 

 

 

 

Middag på Zinzi´s- Ät en god middag på Zinzi´s restaurang som ligger i lyxiga hotellet Tsala Tree top Lodge, en bit utanför Plettenberg bay. Ett häftigt ställe som jag för övrigt alltid önskat om att få provbo på någon gång…

(Visited 133 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.