Lucka 11: Afternoon Tea i Kapstaden

Har man gott om tid i Kapstaden, är Afternoon Tea ett härligt (och mumsigt) sätt att spendera en eftermiddag.

Det är naturligtvis britterna som inspirerat till detta påhitt: Att dricka tea och äta massa bakelser, små-smörgåsar, mini-pajer och allt annat gott som brukar finnas på ett traditionellt Afternoon Tea bord.
Eftersom jag gift in mig i en familj som fullkomligen ÄLSKAR fika (förundras fortfarande hur många fika man kan klämma in en dag med fam Möller), så hör det till att vi bokar in oss för Afternoon Tea åtminstone en gång varje säsong och i Kapstaden finns det flera trevliga alternativ att välja mellan.

Har man inte varit på Afternoon Tea tidigare så tycker jag utan tvekan att man ska välja anrika hotellet: Mount Nelson´s AT.

Detta fem-stjärniga hotell ligger i området Gardens, vid foten av taffelberget och det är lätt att promenera dit från centrum, el hoppa av sightseeingbussen som har ett av sina stopp precis utanför den maffiga entren… Man kan antingen sitta vid något av borden i den vackra matsalen, ute på terassen el i den prunkande trädgården.

Pris: R295 per person och det gäller att boka i god tid.

Är fler lyxhotell som anammat Afternoon Tea och här är några alternativ till Mount Nelson som man också bör kika på:

One & Only

Cape Grace Hotel

Manna Bay

(Visited 175 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.