Laird´s Lodge- en gömd pärla längs Garden Route

Tidigare i våras när vi gjorde vår studieresa längs Garden Route så bodde vi några nätter på ett ställe som heter Laird´s Lodge**** och idag när jag scrollade bland mina bilder, blev jag påmind om detta fantastiska ställe!

Laird´s Lodge ligger ute på landsbygden mellan Knysna och Plettenberg Bay och fungerar verkligen som balsam för själen.

Fint inredda rum och härliga all-utrymmen, super-duper trevlig personal och riktigt bra mat, gör att detta faktiskt tillhör en av mina topp-10 ställen någonsin!

Kan inte sätta fingret på vad det var som tilltalade mig så mycket. Kanske var det lugnet och att man kände sig så välkommen trots vår vilda 2-åring som typ ville utforska/ riva hela stället. Kanske var det att både jag och Fredric var ganska slutkörda efter en lång säsong och inte behövde så mycket alls för att trivas…Skitsamma, men trivdes, det gjorde vi!

Många som planerar köra det som kallas för Garden Route, har nog föreställt sig, siktat in sig på boende vid havet, men jag tycker detta fungerar minst lika bra och sedan kan man som vi gjorde, åka ner till Plettenberg Bay el Knysna över dagen.

På hotellet erbjuds 3 el 4 rätters middagar varje kväll så man behöver inte fundera på det och skulle man vilja testa något annat, ligger Zinzi´s restaurant som många tycker är bästa restaurangen i Plettenberg Bay,  i grannhotellet.

lairds-collage

 

Vi fick ett stort familjerum som man hade ställt in en spjälsäng i för Wilmer + att det fanns en liten sovalkov med två vånings-sängar så de är absolut “familje-vänliga” trots att det är ett lite lyxigare ställe.

Däremot hade jag för den sakens skull aldrig tvekat att bo där på tu man hand med Fredric då jag tycker det passar ännu bättre om man är på en bröllopsresa el som romantic getaway… Så helst utan barn, men funkar helt ok även för familjer.

I spjälsängen hade de lagt en JÄTTE-nalle som Wilmer blev väldigt förtjust i och ute på innergården lekte han länge och väl med plast-ankorna som fanns som en del av dekoren…

wilmer-med-nalle-liten

ankor-pa-rad-liten

 

Boendet på Laird´s Lodge kostar från R1100 per person och uppåt och det finns tre olika kategorier. Standard, Deluxe och Luxury där Luxury rummen kostar R1650 per person och natt. 

Det var definitivt inte vårat sista besök iallafall och nästa gång tror jag vi helt enkelt har detta som bas och gör kortare dagsutflykter härifrån/ varvat med avkoppling vid poolen.

(Visited 287 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.