Laddat batterierna

Alla har vi ställen som man gärna återkommer till för att “bara vara” och det ena för oss är sommarstugan hemma i Värmland, och ett annat är: Tempel Wines som ligger strax utanför Paarl.

Detta är en pytteliten vingård med 5 rum som drivs av svenska paret Alf och Marie. Alla rum är ganska olika i utförande och storlek m.m och priserna är helt ok (Från R400 per person och natt).

Det ligger ett lugn över gården som verkligen tilltalar oss.

Här kan man sola och bada, läsa en bra bok och njuta av tystnaden.

Så för er som vill kunna koppla av några dagar, utan att behöva köra så långt från Kapstaden så kan vi varmt rekommendera denna lilla oas. Opretentiöst och gemytligt i vackra omgivningar.

Den här gången bodde vi i deras Riverside cottage som är en liten lägenhet med eget litet kök och även egen privat grillplats. Perfekt om man vill stanna lite längre och skönt att ha lite större utrymme med stora soffor att ligga och läsa i, eget matbord, kyl och frys osv…

Vill man sysselsätta sig med annat så finns det flera bra vingårdar i närheten och även bra restauranger…Vi åt bl a en jättegod lunch på Laborie en av dagarna…Där åt jag en av de godaste Kingklip (en fisk) jag smakat på länge!Prova gärna Kingklip, den godaste fisken här nere enligt ossOch sen får man ju inte glömma Tempel Wines egna viner heller. Gården specialiserar sig på Sydafrikas egna druva: Pinotage och här gör man något så ovanligt som en vit Pinotage som framförallt Fredric, som i vanliga fall inte gillar vita viner, fastnade för.

Så förutom att ha fyllt på energi, så har även vårt vinförråd blivit påfyllt och nu känner vi oss redo och laddade för det kaos som jul och nyårs-rushen brukar föra med sig…

(Visited 73 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , ,
One comment on “Laddat batterierna
  1. Bokcaféet i byn skriver:

    Hej!
    Ser ut som ett härligt ställe!
    Regniga hälsningar från södra Skåne där snön desvärre smälter bort!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.