Kruger safari- Därför ska man välja att bo på en lodge

Många drömmer om att göra en Kruger-safari och då tycker jag personligen att man ska bo i något av de privata viltreservaten som angränsar till den statliga delen av parken.

Varför ska man välja de privata reservaten?

Dessa reservat är som sagt helt privata så man kan inte köra omkring på egen hand som man kan i den statliga parken, vilket gör att det blir en hel annan “vildmarks-känsla” med begränsat antal turister i ett och samma område. En annan stor fördel med de privata områdena, är att guiderna kan köra mer “off road”, och på så sätt komma närmare djuren. Detta görs naturligtvis utan att störa djuren el skada vegetationen.

Bara att ha en utbildad, kunnig guide, gör också en hel del för helhets-upplevelsen tycker jag.

Ska man bara göra safari en gång i livet, så ska man utan tvekan bo på en lodge.

Vill man ha en så maxad Kruger-safari som möjligt, rekommenderar jag vårat Stora Krugerpaket. 

På den resan får man en fantastisk vildmarks-upplevelse med 3 nätters safari på Umlani Bush Camp som ligger i Timbavati Private Game Reserve, följt av 2 nätters lyx på en privat lodge som ligger inne i själva Krugerparken. Alla transfers ingår och är det ok väder, kommer man även ha möjlighet att utforska Panoramarutten och Blyde River Canyon.

Perfekt upplägg om man vill lägga krut på att få till en så häftig safari som möjligt!

Har man inte så många dagar tillgodo, är även vårat  Krugerpaket inkl transfer från Johannesburg med tre nätters safari ett riktigt bra alternativ.

Vilken Kruger safari ska man välja och vad kostar det?

På vår Kruger-sida hittar ni flera förslag på lodger som vi rekommenderar och priset för en natts boende på lodge inklusive måltider och 2 safaris per dag ligger på ca R3000 per person och natt och uppåt.

På vissa lodger ingår även dryck.

Förutom det dagliga priset, tillkommer oftast en conservation levy. Denna avgift varierar en del mellan de olika reservaten och dessa intäkter används till underhållet av reservatet, samt till att bekämpa tjuvjakt.

När man bor på en safari-lodge, är det dessutom kutym att ge dricks (ca 200-300 per person och dag) så kan vara bra att ta med denna kostnad i beräkningen också.

 

(Visited 737 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , ,
4 comments on “Kruger safari- Därför ska man välja att bo på en lodge
 1. Cathrine Folkesson skriver:

  Umlani toppen. Amos vår underbara chaufför o spårarna som gav oss en oförglömlig upplevelse. Hade turen att se The Big 5. Tack Amos.
  Logi, mat och dryck 10/10.
  Vill tillbaka

 2. Uno Nilsson skriver:

  Vi bodde fint i bungalows i parken. Åkte som vi ville, såg allt vi hoppats på. Fint som snus. Mat finns i campernas butiker och standarden är mycket bra.
  Hyr bil, helst hög. Åk själv. Slipp trängas med andra än de du vill. Det blir betydligt billigare dessutom.
  På varje camp kan den som vill följa med guidade natturer eller viltpromenader.

  • admin skriver:

   Ja det är inga fel att köra i parken på egen hand men personligen tycker jag att de privata lodgerna ger en helt annan vildmarksupplevlse så därför ville jag lyfta fram anledningarna till att boka lodge istället för den statliga parken. Jag har spenderat mycket tid i både den statliga delen och de privata viltreservaten och väljer mycket hellre någon av lodgerna eftersom jag tycker de delvis asfalterade vägarna och många ggr långa bilköer för att se på djuren tar bort mycket av hela safarikänslan inne i krugerparken. Men visst är det ett bra alternativ och passar vissa bättre än andra.

 3. Stig Karlsson, Säffle skriver:

  Bättre sent än aldrig. I slutet av 2017 gjorde vi en superresa till Sydafrika, där vi bland annat tillbringade 3 dagar på Umlani Bush Camp. En sagolik upplevelse med Amos och Edward som anförare. Vi hade till exempel turen att hamna i ett triangeldrama, där en leopard hade slagit en för tung Impala som hon inte orkade bära upp i ett träd. Då kom några hyenor och skrämde bort henne men dessa blev i sin tur bortkörda när vildhundar fullkomligt strömmade in från alla håll.

  Och att på bara några meters håll få titta in i en lejonhannes ögon eller att få uppleva de enorma elefanthannarna på väldigt nära håll. Inget jag tidigare gjort går upp mot detta. Väl värt alla Rand i världen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.