Köra runt i Krugerparken på egen hand

Läste en helt ok artikel i Sydsvenskan om att köra omkring på egen hand i Krugerparken.

Många tycker att R2000-3000 per person per natt som man får betala på safari-lodge, är alldeles för mycket pengar och då är de statliga lägren inne i Krugerparken ett betydligt billigare alternativ.

 Inträde till Krugerparken kostar i dagsläget R204 per person och dag och boendet från ca R200 per natt. Som journalisten skrev i artikeln jag länkade till, så kan man klara sig på runt tusenlappen i svenska kronor per dag för 2 personer. Om man lagar en del egen mat.

Däremot ska man vara medveten om att det är betydligt svårare att få syn på djuren om man kör i en liten hyrbil så ska man åka runt på egen hand, rekommenderar jag att man spenderar flera nätter, på olika läger och också att man bokar in sig på guidad safari någon av dagarna.

Bästa tiden för safari är under svenska sommaren men är man bara förberedd på en del regn el hetta andra delar av året, så tycker jag absolut att man kan besöka Krugerparken året runt. Varje årstid har sin charm.

 Jag rekommenderar starkt att man förbokar boendet långt i förväg antingen genom att ta kontakt med oss, el direkt på den statliga hemsidan: http://www.sanparks.org   och undvik sydafrikanska skolloven om ni kan.

Hyena bebis

Ska man spendera upp mot en vecka i kruger, el är en större familj (upp till 7 familjemedlemmar), kan det löna sig att skaffa et sk “Wild Card” som är ett årskort som ger inträde till alla Nationalparker i hela landet så ska man även besöka Kapstaden el köra Garden Route, så är det värt att kolla upp priset. I dagsläget betalar internationella gäster ca R1400 per person el R2330 om man är ett par.

 Om ni funderar på att göra er safari inne i Krugerparken, ta kontakt med oss så hjälper vi er sätta ihop en passande resrutt och välja ok boende på de olika lägren- Och kom ihåg. Det kostar inget extra att boka genom oss!

info@sydafrikaexperten.se

(Visited 436 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.