KLM har börjat ta betalt för bagaget

Bokade och betalade precis för en extra väska för flyget till Sverige och det fick mig att tänka på KLMs nya bagage-regler.
 Sedan i slutet på april har de nämligen börjat ta betalt för bagaget på sina Europa flygningar.

Detta för att kunna erbjuda billigare priser på sina flyg. Har för mig att det nu kostar ca €15 per väska inom Europa och denna summa kommer man alltså även få betala om man ska resa vidare till Sydafrika.

Vi brukar ju flyga med Turkish, mycket på grund av att man får ta med hela 30kg i bagaget och för att de är del av Star Alliance, men den här gången var KLM sååå mycket billigare (vi betalade 5600kr per t/r biljett) så det fick bli det. (och vi behövde inte betala något för bagaget eftersom vi köpte biljetterna för länge sedan).

Personligen gillar jag inte dag-flygningar vilket det blir på hemresan tillbaka till Kapstaden, men det får jag väl leva med.

Vi tar ju alltid med massa broschyrer och kartor m.m till kontoret i Sverige, och papper råkar ju väga en del så den här gången bestämde vi oss för att boka en extra väska och det kostade ca 500kr. Helt ok jämfört om jag skulle ha skickat det på posten…

Så nu har nedräkningen börjat!
Om 4 dagar sitter vi på flyget till Sverige och en hel månads kvalitetstid med familj och vänner.

Som jag längtar efter att få krama om de här två nissarna!

(Visited 63 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.