Myoga- en toppen restaurang!

Igårkväll firade vi som sagt vår kompis Us födelsedag med en middag på Myoga, en restaurang som ligger i Vineyard Hotel & Spa i området Newlands, ca 10-15 min med bil söder om Kapstadens centrum.

Jag har länge velat besöka den här restaurangen eftersom jag hört att deras avsmakningsmeny ska vara prisvärd och maten riktigt bra och jag kan bara hålla med.


WOW!

Tror detta restaurangbesök hamnar bland mina topp-3 den här säsongen och då har vi ätit ute MYCKET.

Personalen och servicen var det bästa vi upplevt!

Själva restaurangen känns väldigt avslappnad med stort öppet kök där man ser kockarna in action och klientelen väldigt blandad.

Det är Fine Dining fast utan att kännas stelt som det lätt blir och all personal verkade trivas och ha ett genuint intresse för mat och dryck. Alla var extremt pålästa om vinerna och vad som serverades på tallriken.  Me like!

På Myoga erbjuds en 7-rätters avsmakningsmeny för ynka R265 (ca 190kr) och här har man 5-6 olika saker att välja mellan vid varje “rätt”. Vill man ha vinpaketet till så kostar hela måltiden R450 och det kan jag verkligen rekommendera. De hade matchat vinerna bra med flera intressanta och lite oväntade smakkombinationer.
Som namnet antyder så har maten vissa asiatiska influenser med användning av ingefära, soya, koriander osv.

Portionerna var mestadels lagom stora, förutom risotton (som var himmelskt god) men som jag fick lämna kvar halva av för att orka med de återstående rätterna.

Myoga har kanske inte samma finess som t. ex La Colombe, The Test Kitchen el Greenhouse, men maten är vällagad, servicen av världsklass och bättre Value for money får man leta efter!

Missa inte!

Ps: Kul detalj:  på toaletten har de platt-tv med live feed till köket…

Alla bilder är lånade från deras hemsida eftersom jag helt glömde bort att fota….

(Visited 93 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.