Hyrbil i Sydafrika

Överlägset bästa sättet att resa runt i Sydafrika är att hyra en bil och köra runt själv. Tåg och bussnäten är knappt befintliga och i vissa fall rent farliga medans en bil ger en helt fantastisk frihet till att planera er semester precis som ni vill.
Vägarna tycker jag personligen i många fall är bättre än våra vägar i Sverige och vänstertrafik vänjer man sig vid förvånansvärt snabbt. Däremot kan jag tycka det är lite överflödigt med hyrbil i Kapstaden där det finns taxi och trafiken ibland kan bli ganska hektisk. Men vill man göra små avstickare från Kapstaden så är det alltid skönt att ha friheten man får med bil.

I Sydafrika krävs internationellt körkort och det skaffar man t ex hos http://www.motormannen.se/

Flesta större hyrbilsföretag finns representerade och som turist ingår alltid fria km vilket är ett måste då avstånden är stora.
Luftkonditionering rekommenderas varmt då det ofta under sommarmånaderna kan bli så varmt som 43 grader.

Finns massor med olika bilmodeller att välja på och priserna varier kraftigt men runt 300kr per dag brukar vara normalt. Om ni är fler än 2 som reser tillsammans, se till att ni har rejält med baggage utrymme då många av de mindre bilmodellerna har dåligt med det.

Själv samarbetar jag med flera olika företag som Avis och Holiday Autos och kan hjälpa er med hyrbils bokning. Antingen sätter jag ihop ett paket med både hyrbil och hotell eller om ni enbart är ute efter hyrbil så kan ni enkelt boka själva via min egna länk här.
Det man ska tänka på är att många firmor tar en sk “deposit” under hyrtiden. De blockar m a o av en viss summa på ert kredit kort för att täcka eventuella kostnader.

För Garden Route rekommenderar jag absolut att man kör runt själv och vill man korta ner restiden lite grann så är ett tips att köra enkel väg från Kapstaden till Port Elizabeth så slipper man köra samma väg 2 ggr och kan ta det lite lugnare. Då tillkommer det oftast ca R500 för en sk “One Way Drop off fee” och självklart behöver man boka inrikesflyg vidare vart man nu ska. Flyg kan man hitta riktigt billigt för ca R500 enkel till Kapstaden. kolla in http://www.flysaa/ el http://www.kulula.com/

(Visited 69 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.