Hotell i Johannesburg

Johannesburg har länge haft ett fruktansvärt dåligt rykte om sig… Och tidigare fanns det nog anledning att hålla sig borta från många områden i Johannesburg men mycket har hänt de senaste åren.

Jag åker till Johannesburg flera ggr per år när jag guidar grupper och jag måste säga att jag tycker Johannesburg är riktigt spännande och får man tag i rätt guide som visar sina små smultronställen tycker jag absolut att man kan spendera några dagar i Sydafrikas största stad.

För de flesta blir det bara en övernattning i närheten av flygplatsen när man landat och ska vidare till krugerparken nästa dag, men det finns flera mysiga stadsdelar och ett flertal intressanta turistattraktioner.

 Gillar man shopping finns det hur många shopping malls som helst att välja mellan och ett bra område att bo i för detta är Sandton. 

Ska man spendera säg 2 dagar i Johannesburg så rekommenderar jag att man bor i exempelvis Rosebank el Melville och att man bokar in sig på guidade turer hos några av de samarbetspartners vi har.

Liese och Roger t. ex. är ett supertrevligt guidepar som kan sälja in Johannesburg till vem som helst. De är oerhört passionerade över sin hemstad och gör annorlunda turer där man är garanterad att se och uppleva ett helt annorlunda Johannesburg än det som tyvärr ofta basuneras ut i media.

På den HÄR sidan har jag listat några av de boenden vi rekommenderar i Johannesburg och vill man ha hjälp att sätta ihop ett trevligt 2-3 dagars paket inkl aktiviteter så hör av er till oss…

(Visited 247 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.