Högsäsong i Sydafrika

Feb månad har och fortsätter vara en av de mest hektiska perioderna på året för oss. Många svenskar väljer att resa till Sydafrika denna tid på året, plus att familjer med god framförhållning börjar planera sin jul och nyårs resa.

I år har jag fått extremt mycket sista-minuten förfrågningar från resenärer som redan befinner sig här nere i Kapstaden som vill ha hjälp med boende längs Garden Route osv, och tyvärr har jag varit tvungen att tacka nej till många. Jag vill och försöker självklart hjälpa så många jag kan, men bokningar på plats är endast något jag kan hjälpa till med i mån av tid. Kunder som tagit kontakt med mig via mail och vill ha förslag på hela paket måste gå före. (Annars blir det lite “jumping the queue”).

Jag har förklarat tidigare hur det fungerar med vårt företag. Vi som researrangör får nästan alltid lite bättre pris än det allmänheten får hos hotell, turistattraktioner etc och den lilla rabatten vi får, blir vår vinst.

Vi lägger inte på ett öre för att boka.

MEN för att jag ska få rabatterat pris så betyder det också nästan alltid att jag måste förbetala hotellet och ringer man då till mig när man är på plats och söker boende samma natt, så tjänar vi inga pengar på att göra en bokning. Självklart försöker jag hjälpa till när jag kan och har tid men som ni säkert förstår så måste jag i första hand se till att vi kan betala räkningar, hyra m.mhttp://www.sydafrikaexperten.se/


Jag älskar att tipsa om olika B&B´s, Guesthouses, Safari , Restauranger m.m och är bara glad ifall folk hittar hit och har nytta av bloggen, men jag kan tyvärr inte agera Turistbyrå på plats.

Aktiviteter däremot är en helt annan sak. Det bokas OFTA sista minuten (man bokar vithajsdyk el dagsafari ett par dagar innan) och där fungerar det lite annorlunda. Kunden betalar själv på plats och vi får vår commission separat. För detta får man gärna ringa mig när man väl befinner sig i Kapstaden, så hjälper vi gärna till och bokar.

Hoppas detta förklarar det hela och att många som läser den här bloggen, också väljer att stötta oss genom att göra någon slags bokning genom oss, om det så är ett boende el en aktivitet…

Oj…blev ett långt inlägg det här…

 I helgen ska vi åka in till Kapstaden en sväng och bl a terrorisera bästa Madde som driver en jättemysig matmarknad i centrala Kapstaden:  http://www.citybowlmarket.co.za/   Befinner ni er i Kapstaden en lördag- Missa inte!

(Visited 183 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: ,
2 comments on “Högsäsong i Sydafrika
  1. Liselotte Persson skriver:

    Hej,

    vi är fyra personer som ska resa till Sydafrika i februari 2020. Kan vi genom dig få hjälp med att hotellrum, inträdesbiljetter till olika aktiviteter etc?

    • admin skriver:

      Hej Liselotte, Skicka ett mejl till mig med datum och vad ni vill se och göra så återkommer vi gärna med förslag. Mvh Minna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.