Hjälp Eunice få ett ordentligt boende

Ni som följt bloggen sedan starten för 5 år sedan kommer kanske ihåg min förra städerska Eunice?

Här nere anlitar de flesta någon som kommer och städar 1-2 dagar i veckan så när jag flyttade in i mitt första lilla hus jag hyrde på egen hand så knackade en tjej på hemma hos mig och frågade när hon kunde börja jobba…?
Jag som inte var van vid upplägget visste inte riktigt vad jag skulle säga men det visade sig att Eunice som kvinnan hette, hade jobbat för familjen som bodde i huset innan mig och nu var hon således arbetslös.

Självklart vill man kunna hjälpa till så trots att jag var mestadels ute och guidade..ibland borta flera veckor i sträck, så kom Eunice och städade hos mig några dagar i veckan.

En städerska tjänar ca R100-150 per dag.

Jag blev snabbt vän med Eunice och tyckte dessutom att hon var duktig så när svenska familjen Kruger skulle flytta ner från Sverige, så var jag snabb med att rekommendera Eunice till dem och där jobbar hon fortfarande kvar 🙂

Nu har Gabriella och Harald som det svenska paret heter, bestämt sig för att försöka samla ihop pengar så att Eunice ska kunna köpa sig ett större boende (idag bor hon i ett skjul med sin 6 åriga dotter och 7 månader gamla son). Och naturligtvis vill vi hjälpa till om vi kan!

Mer om deras projekt kan ni läsa HÄR och nu har jag och Fredric bestämt att vi under nästkommande månad kommer bidra med 100kr från varje ny bokning vi får + att vi också kommer lägga en egen donation. Eunice och hennes barn är värda en förändring och ett ordentligt boende och med många bäckar små, så är detta ingen omöjlighet.Fredric hemma hos Eunice förra åretSå om någon av er läsare vill vara med och bidra kan ni antingen sätta in pengar på mitt Nordea konto: 1141 206 2292 så sammanställer vi alla bidrag om en månad och gör en gemensam donation från den här bloggen, eller så kan ni sätta in pengar direkt till familjen Kruger på följande konto:

SEB konto 5681-29 088 35

Använd Eunice som referens.

STOOORT TACK på förhand!!!

(Visited 93 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: ,
2 comments on “Hjälp Eunice få ett ordentligt boende
 1. Ohhh tack snälla Minna och Fredric! Vilken grej! Eunice vet inget om insamlingen ännu. Men vi kommer att berätta naturligtvis och vi kommer då särskilt nämna er. Vi tror att hon blir förlägen om vi berättar nu utan vi sparar det tills lite senare. Näst nästa vecka ska vi ta med oss en byggare och vår granne och åka och titta på huset hon har hittat.

  Tack igen!

 2. Agneta @ Kjell skriver:

  Hej Minna,
  Vi är gärna med.
  Sätter in ett bidrag på ditt konto.
  Agneta & Kjell

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.