Hemma igen!

Puh!

Så efter en månad på resande fot så är jag nu tillbaka i Sydafrika och Stellenbosch igen. Var till Sverige på en snabbvisit och hann med mycket på väldigt kort tid. Umgåtts med familj och vänner. Ätit den obligatoriska pizzan med bearnaise sås, kebabtallrik och svenska mackor med oboy i mängder 🙂

Och i lördags gifte sig min barndomskompis Stoffe. Vi växte upp som grannar och gjorde precis ALLT ihop. Hade egentligen inte planerat att åka till Sverige denna sommaren så därför var det extra kul att kunna vara med och fira Stoffes och Saras Stora dag. En fantastisk dag/kväll!

Och morgonen efter bröllopet började hemresan till Sydafrika. Sov som en stock hela vägen. Ha ha! Flög även denna gång med Turkish Airlines och lyckade packa ned exakt 29.9 kg i mitt bagage så nu har jag fått med mig en hel del godsaker hem 🙂

Flygresan var helt ok men jag tycker personligen att det blir jobbigt att byta plan i Istanbul då det bryter av resan lite “för tidigt”…Föredrar helt klart att flyga till någon av de europeiska städerna (London, Frankfurt, Amsterdam) och på såvis få en längre och en kortare resetapp så att man hinner sova om man kan det…och sedan är ju mellanlandningen i Johannesburg oxå en pina..men, men.. Turkish har ofta bra priser + för oss med mycket bagage så är 30kg perfekt.

Idag har jag börjat jobba på Guesthouset igen. Ägarna har åkt hem till Sverige och det är ganska tomt på gäster så är mest att någon behöver vara här..Fredric är kvar i Sverige och löser av mig i slutet av månaden när jag ska ut och guida en längre rundresa till Kenya.

Har tydligen regnat en hel del här nere senaste veckan men än så länge har jag haft det soligt och fint, men satan vad kallt det blir på kvällarna! Raggsockor och fleece jacka på och gasvärmare på högsta värme är vad som gäller!

(Visited 65 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.