Helt fantastisk lunch i Knysna


Lunch i Knysna

Imorse åkte vi vidare längs Garden Route efter en underbar frukost på Hildesheim.

Detta lilla Guesthouse ligger i pyttebyn Hoekwil ca 10 km utanför Wilderness, inåt landet, med helt otroliga vyer över Outeniqua bergen. Jag har nämnt det tidigare men jag tycker personligen detta är det mest prisvärda stället längs hela Garden Route.

Ok, man bor inte vid havet men “lant” känslan, den mysiga trädgården, poolen med utsikt över bergen och framförallt Tony och Vanessas gästvänlighet väger upp mycket. Reser man i ett större sällskap el familj, är deras Garden Cottages för under 1000-lappen ett riktigt fynd! Spendera gärna 4-5 nätter här och ha det som bas, laga lite egen mat, grilla, gör dagsutflykter i området… Perfekt!

Från Hildesheim körde vi mot Knysna där jag planerat visa Fredric Bamboo Guesthouse som vi använder ganska mycket för våra kunder. På vägen gjorde vi ett stopp i Scarab village (alldeles innan man kör igenom Sedgefield) där det finns flera småaffärer och där de har en fantastiskt fin display av träd sniderier gjorda från bl a “Yellow wood”, en av de mer sällsynta lokala träden man hittar i området. Är här i Scarab Village som de har en jättepopulär marknad varje lördag.

Syftet med vårt stopp var dock ett besök hos “Cheese man” där vi köpte massa goda ostar vi ska mumsa på ikväll men sen kunde vi heller inte låta bli att köpa några brickor som man kan använda till ost, bröd m.m. Något vi letet efter ganska länge..Vi fastnade båda två för en vackert snidad “yellow wood” bräda så den kommer förhoppningsvis användas till en massa olika saker

Strax innan Knysna svängde vi av till Brenton on Sea, en av många fantastiska stränder längs Garden Route….Lunchen intog vi i Knysna, på Cornuti, en restaurang som ligger med vacker utsikt mot “Knysna Heads”, själva mynningen in till Knysna lagunen. Här åt jag en helt underbar räkpasta och F en Lasagne och redan nu funderar vi på om vi kanske skulle klämma in en lunch till på vägen hem? Riktigt bra! Har tidigare läst diverse reviews på Tripadvisor som sa att det inte var något vidare så jag blev mycket positivt överraskad!Sen eftermiddag kom vi fram till Anlin Beachhouse, Plettenberg Bay och tog en lång strandpromenad..Härligt! Anlin är också perfekt för familjer eller större sällskap eftersom man kan hyra en hel våning med 3 sovrum med fullt utrustat kök om man vill… Och för par har de superfräscha små studios el bara ett vanligt B&B rum om man hellre vill ha det…Imorgon bitti har vi en tidig start och ca 350km körning till Kariega och 2 dagars safari! Hoppas hinna svänga förbi Jeffrey’s Bay på vägen för i all hast tog jag fel bikini med mig och Jeffreys Bay har en Billabong Factory outlet 🙂

(Visited 77 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.