Handlat vin…igen

Kunde ju inte låta bli att handla lite på Sydafrikanska vin-rean och denna gång blev det ett 30-tal flaskor…

Tror jag handlat ca 100 flaskor vin senaste månaden (!) En hel del ska såklart lagras men mycket är sånt som jag tycker om att bjuda vänner på när de kommer på middag och även dricka själv…

Jag brukar ju säga som så, vissa samlar på skor el frimärken..min hobby är vin. En rolig hobby tycker jag!

På rean hittade jag en personlig favorit: Cederberg Sauvignon Blanc 2010. Riktigt god så den blev det ett antal flaskor av, för varma sommarkvällar i Sverige 🙂
Den vingården ligger väldigt högt upp i cederbergen några timmar norr om Kapstaden och vinmakaren: David är en supertrevlig kille. Även deras röda viner är helt ok. Köper ofta deras viner här nere så kul att kunna få hem några till Sverige..

En annan stor favorit är Kanonkops Paul Sauer som på gården här nere kostar R310 och som på rean kostade 229 spänn! (fast det stod 299). Lycka!

Det är ett underbart “matvin” som ska drickas vid speciella tillfällen.

Ja, min lista blev ju ganska lång och köpte en hel del för mig, nya viner, så ska bli kul att få prova dessa i sommar…

Nu tror jag att min plånbok måste få vila lite..jag köpte även en del vin igår när vi var i vindistrikten med några kunder..berättar lite mer om den underbara dagen senare…

Idag ska vi käka lunch i Somerset West, på Steffanies som blivit lite av en favorit sedan våra vänner Peter och Katarina som driver Beautiful South & Beautiful West, tog oss dit i höstas… Mmm..deras kyckling med mascarpone och saffran är riktigt god!

Härliga lördag säger jag bara!

(Visited 58 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.