Guidad stadsvandring i Kapstaden

Tidigare säsonger så har jag ju själv gjort guidade stadsvandringar inne i Kapstaden och får ganska ofta mail och förfrågningar om detta.

I år kommer jag inte att guida något själv, utan har tagit beslutet att vara mammaledig i den mån jag kan, samt att vara baserad på kontoret de dagar jag jobbar.

Men är man intresserad av att lära sig mer om Kapstadens historia, byggnaderna inne i centrum och få en bra överblick av Kapstadens stadskärna, så kan man nu följa med på guidad stadsvandring i samband med att man åker med Hop on-hop off bussen. (Som jag tycker är ett fantastiskt lätt och smidigt sätt att “göra” Kapstaden på)

 Nyhet för i år är nämligen att samma företag som har sightseeing-bussarna, nu också erbjuder 2 olika stadsvandringar dagligen.

Kl 11 börjar “Historic city Walk” och kl 15 kan man följa med på en promenad genom Bo Kaap (området med de färggranna husen)
Båda dessa guidade vandringar kostar R70 per person och är drygt en timme långa. Turerna börjar vid sightseeing bussarnas kontor på Long Street och man behöver inte förboka.

Förutom dessa stadsvandringar, erbjuder också samma företag kåkstadsturer, som har samma hop on-hop off koncept som de stora sightseeing bussarna. Pris för kåkstadstur: R290 per person.

(Visited 188 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.