Golf i Sydafrika

Spelar man golf, ska man definitivt ta sig tid att spela en runda el två under sin Sydafrika-semester.

Golf är en mycket populär sport i Sydafrika och det finns golfbanor utspridda över hela landet. Priserna är väldigt överkomliga och med det stora utbudet av banor, är det inga svårigheter att klämma in en runda el två längs resans gång. Att hyra klubbor på plats är heller inga problem.

I Kapstaden hittar man populära Milnerton Golf Club som ligger i de norra delarna av staden med taffelberget och resten av Kapstaden i bakgrunden. Tar ca 15 min med bil från centrum.

Milnerton Golf Club

Strax söder om Kapstaden ner mot kaphalvön ligger banor som Steenberg, Westlake och Clovelly och kör man ca 45 min öster om staden, kommer man till vindistrikten som också har ett myller av olika banor att välja mellan.

Finns även ett flertal olika Golf Estates som erbjuder boende och på Kleine Zalze t ex finns såväl golfbana och vingård. Ofta får man rabatt på greenfeen om man är gäst på hotellet el Golf Estaten. Ett prisvärt Golf alternativ i vindistrikten är Devonvale Golf & Wine Estate som har både hotellrum och lägenheter med självhushåll man kan hyra.

Ett annat populärt och ofta omskrivet ställe är Arabella Golf club som ligger strax utanför Hermanus, ca 1.5 timme öster om Kapstaden i lilla byn Kleinmond. Jättefin golfbana med tillhörande hotell som tidigare var en del av Sheraton kedjan men idag drivs av African Pride hotellgrupp.

Garden Route är också känt för många bra golfbanor. I Mossel bay finns Pinnacle Point och  Mossel bay Golf Club och kör man ytterligare ca 40 min, kommer man till George som har flera bra banor som den kända links banan Fancourt men också Oubaai, som är en del av Hyatt Regency kedjan.

I Knysna området hittar vi Pezula Golf Club & Hotel i vackra omgivningar nära klipporna.

Pezula ligger vackert vid Indiska oceanen

Fortsätter man längs N2 från Knysna, kommer man till Plettenberg Bay och Goose Valley Golf Club.

Port Elizabeth har också flera bra banor som exempelvis Humewood.

Ett par timmar utanför Johannesburg hittar man Sun City, ett turistområde med 2 välkända golfbanor, casino, lyxiga hotell, shopping och annan underhållning. Perfekt att kombinera några dagar i Suncity med golf och shopping och sedan göra safari i Pilanesberg.

Giraff på Hans Merensky golfbana

Vill man kombinera Safari och golf, är ett annat alternativ krugerparken som har flera banor inom räckhåll. Hans Merensky, Leopard Creek el 9-håls banan i Skukuza, mitt i Krugerparken.

Som sagt, golföjligheterna är oändliga och det är bara att ta kontakt med oss så hjälper vi er med bokningar och förslag.

info@sydafrikaexperten.se

(Visited 299 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.