Ghost Mountain Inn

Igår flög vi till Durban och bodde en natt på lyxiga Zimbali Resort. Ett kanonfint 5-stjärnigt hotell som fungerar alldeles utmärkt om man vill ha lite resort-känsla.

Imorse fortsatte resan norrut till Hluhluwe Game Reserve som är Sydafrikas äldsta viltreservat. Vi såg en hel del djur från bussen och detta är en väldigt trevlig park tycker jag.

Hluhluwe är känt för sitt stora antal noshörningar

 Mycket kullar och vackra vyer.

 Min rekommendation är antingen att bo i parkens egna läger Hilltop, el varför inte bo några nätter i St Lucia och göra en dagsutflykt till Hluhluwe. Finns flera företag som anordnar guidade safariturer till parken och med det företag vi använder så kostar en heldagstur inkl frukost, lunch och dryck ca 595 kr per person. 

Vi körde ut ur parken i dess norra ände och nu ska vi bo 2 nätter på Ghost Mountain Inn som ligger ca 1 timmes bilresa från Hluhluwe parken. Detta är ett trevligt hotell där man kan boka in sig på båtturer, se på traditionell zuluzdans, besöka en zuluby osv. Pris för deras standard rum är R670 per person inkl frukost.

Ghost Mountain Inn ligger ca 1 timmes bilresa från gränsen till Swaziland så vill man inte övernatta i Swaziland men ändå köra igenom Swaziland så kan man köra från Krugerområdet och hit på en dag…

Imorgon åker vi ut på en båttur och har vi riktig tur får vi syn på elefanter som kommer ner till vattnet för att dricka…

(Visited 128 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.