Fredric “öldrickaren”

Eller, det är kanske att ta i, men hör och häpna, Fredric har hittat en öl som han tycker är god!

Igår var vi nämligen inbjudna av Marie & Henrik på en rundtur och ölprovning på Cape Brewing Co som har sina lokaler på Spice Route, strax utanför Paarl.

CBC, är ett litet ölbryggeri med bara några få år på nacken, men har redan blivit en stor succé!

Majoritetsägare är svenska bryggeriet Åbro med Henrik som VD, och det var väldigt kul att få höra historien bakom hela projektet och att få lära sig både ett och annat om öltillverkning.

Det märks på alla som jobbar där att de har ett genuint intresse för öl och verkar trivas bra, och bryggmästaren Wolfgang berättar med stor inlevelse om hans lilla “bebis”.

Bryggmästaren Wolfgang

Enligt Wolfgang ligger nyckeln till bra öl, i råvarorna, och man kan inte annat än smittas av hans entusiasm när han tar oss in i “Wolfies Vault” där han förvarar stora påsar av humle från världens alla hörn.

Ölprovningen görs i anslutning till bryggeriet och Esther som gjorde vår provning var superduktig!

Henrik berättar att det varit ett väldigt lärorikt projekt eftersom Åbro aldrig tidigare byggt ett bryggeri från grunden (deras bryggeri har ju funnits i flera generationer) och även om man givetvis trodde på idén, så hade de nog aldrig trott att det skulle gå så bra så snabbt som det gjorde.

 Bara 3 månader efter start, fick man bygga till och nu är frågan om de inte behöver göra ytterligare en påbyggnad för att kunna tillgodose den efterfrågan som finns. Kul!

Som jag skrev tidigare så märks det att personalen trivs och det har varit en självklarhet för Henrik att de anställda ska ha bra betalt och liknande löneförmåner som man är vana vid från Sverige och det glädjer mig att det finns företag som CBC som har den attityden. Att man sätter ribban högt med bra löner och arbetsvillkor. Det kommer löna sig i längden och förhoppningsvis är det fler som följer deras exempel.

Skeptisk Fredric

Så, hur var det med Fredrics öldrickande då? Jo, han som i vanliga fall inte dricker öl, hittade minsann flera Weissbeer som han gillade, och blev faktiskt lite frälst i en produkt som heter Red Weiss.

 Än finns det hopp!

En ölprovning kostar R25 per person för 4 öl och R35 per person för 6 olika öl.

Efter ölprovningen åt vi mumsiga burgare i restaurangen bredvid: Barley & Biltong och till burgaren fick man de godaste chipsen som jag ätit på länge! Rekommenderas varmt!

Förutom CBC, finns det gott om andra aktiviteter på Spice Route (vinprovning, chokladprovning, hantverk m.m) och flera restauranger att välja mellan (inklusive Bertus Basson´s nya ställe) så man kan lätt spendera en hel dag här.

Stort tack till Henrik, Marie och deras dotter Cornelia för en supertrevlig dag och hoppas vi ses fler ggr. 

(Visited 129 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , ,
One comment on “Fredric “öldrickaren”
 1. Anonym skriver:

  Hej!

  En trogen bloggläsare här! Jag har en fråga som inte riktigt har med inlägget att göra och som jag förstår att du säkert är jättetrött på att svara på. Men jag gör ett försök ändå, eftersom jag inte vet vart annars jag ska vända mig.

  Jag vill flytta till Kapstaden och har varit där ett antal gånger redan. Jag vill investera i en lgh och jag har ett jobb som jag med enkelhet kan sköta på distans. Min önskan är att bo halvårsvis i Sydafrika.

  Jag har sett och hört att det är många som bor halvårsvis och jag undrar vad för typ av visum de har? Jag har hört att de kan bannlysa en från landet om de anser att man är mer permanent bosatt (t.ex äger fastighet och om man kommer in flera gånger per (halv)år på ett turistvisum). Det verkar krångligt att starta eget företag och anställa massa folk och jag vill helst inte vara uppbunden till ett kundservicejobb som man kan få för att man pratar svenska.

  Jag undrar om någon kan berätta för mig om det finns en möjlighet? Hur har de som bor i Sydafrika halvårsvis gjort? Är de alla pensionärer eller miljonärer med 12 miljoner rand netto?

  Det kanske är känsliga frågor men jag skulle vara evigt tacksam för svar. Jag har redan pratat med sydafrikanska ambassaden men där får man ju inte direkt några "tips".

  Bästa hälsningar Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.