Fortfarande lite chockad

Imorse satte vi oss i bilen redan kl 6.30 för att ta oss in till Kapstaden och ett besök på Home Affairs.

Home Affairs är immigrations myndigheterna här nere och bara ordet får en att sucka..Alla vi som på ett eller annat sätt haft kontakt med denna myndighet vet vilken pina det är.
Man får aldrig rätt information, ansökningarna tar 100 år och dessutom är de oftast rätt otrevliga. För minsta lilla ärende får man räkna med åtminstone 3 el 4 besök innan ens papper är i ordning..

Alla statligt anställda strejkade för ett par månader sedan så de ligger rejält efter även på Home Affairs och till råga på allt så har de för tillfället en drive för alla flyktingar för Zimbabwe att de måste ansöka om uppehållstillstånd innan 31 Dec….Ni kan tänka er vilka köer…

Men jag vet inte om Fredric på något sätt är min “lucky charm” (var min kompis K som tycker jag haft sån himla flyt med allt sen han kom in i bilden) eller vad, men vi blev supervänligt bemötta, fick vänta 15 min och kommer förhoppningsvis kunna förnya våra visum redan på lördag…Dessutom gav de oss jättebra information och gick igenom de olika alternativen vi har för att flytta ner permanent.

Som sagt…jag är fortfarande lite chockad…

(Visited 46 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.