Flyttat in i Lägenheten

Då har jag äntligen fått mitt första helt “egna” hem sen -99!
Flyttade in i lägenheten i torsdags och även om det är fruktansvärt tomt än så länge så känns det ljuvligt att äntligen få vara själv.. Mina kollegor Saga och Lena var så snälla och hjälpte mig att kånka upp mina sisådar 30-40kg packning + det lilla jag hunnit köpa, de 4 våningar upp i huset utan hiss..Kommer få superbra kondis efter de här 6 månaderna eftersom allt ligger en bra bit bort..Men har insett att jag blir tvungen att köpa bil eftersom allt är utspritt här precis som i USA så letar just nu efter något VÄLDIGT billigt som kan ta mig från A till B fram tills April iallafall..

Planen sen i April är nämligen att komma hem till Sverige igen och köra två turer i Norge och även möjligtvis några kortare dagar i London och så förstås hinna umgås med familjen och då framförallt nya bebisen som är planerad till Januari.. Fattar fortfarande inte att jag ska bli faster men ska bli superskoj om jag kan ha ledigt en lite längre tid och hinner lära känna krabaten ordentligt..

Tillbaka till lägenheten.. Så jag flyttade in mina få pinaler i torsdagskväll och sen åkte vi ner till en restaurang som ligger vid havet bara några hundra meter bort och firade min infyttning med några flaskor bubblande 🙂 Jättetrevligt!
Sen i fredags gick jag in i lokala butiken för att beställa riktig säng och kyl och frys. Slutade med att jag även beställde en tvättmaskin och de levererade nästa morgon..Service!

Men är fortfarande jättetomt i vardagsrummet så imorgon får jag nog gå en vända till och beställa en soffa och nåt bord..sen får resten vänta till löning känner jag..
Drar iväg snabbt när man ska möblera en hel lägenhet plus att sen skulle ju hyresvärden även ha en månads handpenning etc men, men..smällar man får ta.. Utsikten från mina fönster som vätter ut mot havet är helt fantastiskt och det är så himla mysigt att bara gå runt och känna att detta är mitt HEM! Nog ganska svårt för många att förstå men jag har ju levt ur kappsäck i så många år nu att en sån sak som att få välja ut en säng känns som massa vuxenpoäng, för att inte tala om när man står och snackar med killen i affären om hur stor kapacitet jag behöver för tvättmaskinen…Verkligen på tiden!

Just nu sitter jag hos resten av tjejerna inne i stan och pluggar inför min och Sagas sista tenta på vår guide kurs som vi ska ha imorgon bitti. Är ju redan utbildade Kapstaden guider men behöver göra ett sista prov för att även kunna köra Garden Roúte och resten av Västra kap provinsen. Känns lite jobbigt nu när man inte varit ute och guidat på ett tag och inte vet alls vad för slags frågor man kan förvänta sig men det är bara att hålla tummarna.
Verkar inte som att jag kommer guida alls i år, utan möjligtvis bara en veckas Garden route sen i Januari för någon special grupp och det känns rätt skönt faktiskt..trivs ju så himla bra med mitt “vanliga” jobb nu.

Vädret har varit toppen men ganska blåsigt vissa dagar och speciellt nere i Simon’s town som ju är känt för sin vind. Men det är rätt skönt med blåsten som svalkar när man tar en promenad och så..Idag gick jag en runda ner till Boulders strand,ungefär 15 min promenad hemifrån där en stor pingvin koloni håller till. Så där satt jag på en bänk med pingviner omkring mig och njöt av en kall Cider som jag tagit med mig i väskan. Inte helt fel!

(Visited 59 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized
One comment on “Flyttat in i Lägenheten
  1. Jag har kant om din blogg i ett par ar och den var en inspiration nar jag sokte info om att flytta till Kapstaden.

    Akte till Kapstaden for forsta gangen i Oktober och Oh My god den var sa vacker. PLanerna att flytta dit ar nu mer definitiva sa jag tnkte att det vore intressant att lasa ditt blog fran borjan. Nar jag laste om hur du satt och sag pa pnigvinerna i Simons town skrek jag bara "men det gjorde jag och Sharon (min fru) ju med!" sen sag jag pa datumet till din blog och kande att iom att det var mer eller mindre 4 ar sedan att jag borde saga nagot:

    Tack for att du skriver den har bloggen. It rocks!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.