Eurozulu Tours

Vilken kväll det blev igår! Som jag skrev så har sköldpaddorna börjat komma till Cape Vidal för att lägga sina ägg men de senaste dagarna hade de inte sett något så det var väldigt ovisst om vi skulle få syn på en sköldpadda eller ej.

Förra säsongen var riktigt dålig och Jeff som äger Eurozulu, sa att de bara såg sköldpaddor på 15% av sina turer. Ingen som vet varför de inte syntes till förra året men nu har iallafall årets säsong börjat mycket lovande även om de senaste dagarnas stormar gjort sitt .
Vi körde in i parken som tar en till Cape Vidal och då gör man en sk “night drive” och lyser in i buskarna med en stor spotlight för att försöka få syn på några av djuren som är mer aktiva på natten. Och igår hade vi riktig tur för vi såg massor!…Flodhästar som betade, porcupines, gennets, bushbabies, Serval, noshörning, buffel, m.m Var i princip bara leoparden som fattades och den hade de sett kvällen innan och jag har också sett leopard här tidigare så jag gillar den parken skarpt! Är ingen Big Five park eftersom de inte har lejon men massa andra intressanta djur som man ofta missar på andra ställen.
När vi väl kom ner till Cape Vidal, så körde vi ut på stranden för att börja leta efter dessa jättesköldpaddor. Är som sagt aldrig någon garanti att man får syn på en, och jag måste säga att efter att ha kört 23km upp längs stranden och sedan promenerat ytterligare 1 km el så och tillbaka, utan att ha sett något, så kändes det lite hopplöst.

Vi käkade middag som bestod av en pastasallad och kyckling och sedan var det dags att åka tillbaka..Vi lämnade St Lucia kl 19.00 och vid det här laget hade det nästan hunnit bli midnatt…

Och bara någon km senare så hittade vi henne! En Loggerhead hona som kommit upp för att lägga sina ägg men som måste ha blivit lite förvirrad och nu inte riktigt visste hur hon skulle ta sig tillbaka..Verkligen häftig upplevelse att äntligen ha fått se det på riktigt! Tyvärr fungerar min kamera väldigt dåligt i mörker så jag har fått låna en bild av Jeff men detta är något man måste se med egna ögon…

Turen kostar R795 per person inkl middag och dryck så det är inte superbilligt men det är ju inte heller t ex valskådning..och befinner man sig i St Lucia när det är säsong, så tycker jag man ska passa på att åtminstone försöka få syn på dessa fascinerande djur. I vilket fall som helst är man garanterad ett härligt nattäventyr!
Förutom Turtle tours så kan man även åka med Eurozulu på big 5 safari, snorkeltur, djuphavsfiske och mycket mer. Har provat både Eurozulu och Thompson’s det senaste året och det förstnämnda är i en klass för sig. Jeff,, Rick och Paul är alla tre jätte kunniga guider och servicen är av högsta klass…
Många av turerna blir fullbokade ganska långt i förväg så vet ni med er att ni ska till St Lucia och vill göra någon av dessa, är det bara att maila mig så hjälper jag er boka. info@sydafrikaexperten.se
(Visited 63 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.