Elefanter hjälper till med vin tillverkningen

Var ju ett tag sedan som jag tipsade om vin, inte för att jag inte druckit vin på sistone, snarare tvärtom, men detta plötsliga sommarväder fick mig på humör för vitt vin så igårkväll öppnade jag en flaska Boplaas Sauvignon Blanc 2009, ett vin som inte släppts till allmänheten än.

Nu är inte Boplaas kända för vita viner utan snarare för röda viner och port viner eftersom denna vingård ligger i Lilla Karoo, ett halvöken område, men det var helt drickbart. Boplaas finns inte på bolaget hemma men det är en intressant liten vingård.

Förra året lanserade de ett par viner där en elefant hjälpte till att stampa vindruvorna (!). Jajjemen, Harry, en av elefanterna på Knysna Elephant Park, tränades upp för detta specifika jobb under 3 veckors tid och slutresultatet blev ett Rose’ och ett Chardonnay vin där all profit donerades till ett Elefant project.

Om ni någon gång tänkt köra längs Garden Route, kör för guds skull inte tråkiga N2 (Stora motorvägen), utan ta hellre lite mer tid på er och kör R62, världens längsta vinrutt. Finns riktigt många trevliga gårdar att besöka på väg mot Oudtshoorn.

(Visited 98 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.