Efter mycket om och men…

Så köpte vi tillslut en ny bil igår…Eller ny och ny är väl fel att säga, men en nyare bil än den vi hade tidigare.

Som jag skrev tidigare så visste vi att vår gamla Merca inte skulle hålla så mycket längre till så under de senaste 2 veckorna har vi åkt runt i hela Kapstaden-området på jakt efter en ersättare.  Att köpa begagnad bil här i Sydafrika är en djungel. Minst sagt!

Vi var nära ett köp vid två olika tillfällen.. men både jag och Fredric fick lite ont i magen när vi åkte för att skriva på pappren etc så vi vände helt enkelt om.

Men efter mycket om och men slog vi igår till på denna:En Mercedes E240- 99Jajjemen, det blev en Mercedes igen. Enligt vår egna tradition har han, för visst är det en gubb-bil, fått namnet Stig.

Anledningen till att vi valde att fortsätta med Mercedes är ganska enkel…Man sitter bekvämt och den har stort bagage…ett måste när man hämtar och lämnar kunder.

Helst skulle vi ha en kombi, men de existerar knappt här nere och sedan måste man tänka på att man köper en bil som helst tillverkas i Sydafrika, el som det finns gott om, så att det blir billigt att hitta reservdelar m.m

Körde en Volvo kombi för många år sedan och den kostade mig en hel förmögenhet varje gång något gick sönder..

Nu återstår problemet med att få vår andra bil: Pierre, såld. Hoppas det finns någon som behöver reservdelar…

(Visited 91 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.