Delheims nya Rosévin

I måndags när jag landade här hemma i vindistrikten, åkte jag med Peter och Kattis som äger Guesthouset som vi jobbar på, till vingården Delheim för att äta lunch och ha en “hand over”.

 De skulle senare samma kväll åka till svenska sommaren och vi behövde gå igenom personalplanering, grovstädning m.m

Delheim är en mysig liten vingård med jättefin utsikt ända bort till taffelberget på en molnfri och klar dag. Här har de en restaurang med liten uteservering i trädgården och på menyn hittar man mycket tyska influenser och en väldigt god ostbricka 🙂

Hit åker flesta av våra gäster som bor på Guesthouset eftersom det bara tar ca 10-15 min med bil och hit åker vi ofta för att..??…ja, ni gissade rätt…köpa vin.

Det är nämligen Delheim´s Pinotage Rosé som våra kunder som bokar vårat Kapstaden Startpaket får… så det blev ett antal lådor förra säsongen.

Och nu i måndags fick jag prova det nya Rosévinet 2012. Och det var riktigt gott! Friskt och bärigt i smaken, utan att vara för sött. Rosé ska vara torrt tycker jag!

Perfekt vin en varm sommarkväll när man sitter på balkongen hos Anna och Kenneth på Villa Cape Adventures i Kapstaden 🙂

Delheims viner går att beställa på bolaget och deras Rosé smakar säkerligen lika gott en varm svensk sommarkväll…

(Visited 54 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.