Delaire Graff

Igår åt vi middag på Delaire Graff, i mina ögon sett en av de mest spektakulära vingårdarna i hela Sydafrika.

Gården som ligger högt uppe på Helshoogte passet strax utanför Stellenbosch, ägs av Laurence Graff, som i “Graff Diamonds” och detta har varit ett av hans hobby projekt. Han köpte upp gården för snart 10 år sedan och har skapat en modern vingård med helt fantastisk design, två riktigt bra restauranger, boende för folk med väldigt tjocka plånböcker och mitt i allt detta, en display av underbar konst.Boende för dem som kan tänka sig betala ca R8000 per natt och uppåt


Vill man inte lägga pengar på en i sydafrikanska mått, riktigt dyr middag, så är mitt tips att man ändå åker dit för lunch el en vinprovning. Det är ett läckert ställe med en “view to die for” och trots den höga lyxfaktorn så känns stället väldigt avslappnat.

(Visited 258 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.