Dags att börja packa

På torsdag flyger vi ner till Sydafrika igen och just nu håller jag på och skriver en mental packlista och bockar av saker på vår “att göra” lista.  Är första gången faktiskt som vi dels vet var vi kommer bo där nere (tidigare har vi alltid letat hus att hyra väl på plats) och att vi faktiskt har ett hem att återvända till här i Sverige.

Känns bra.

Min och Fredrics packning går oftast väldigt snabbt och vi har en del grejer i vårat förråd där nere, så det är mest att resa med barn som fortfarande känns lite nytt. Förra vändan var ju Wilmer så liten. 4 månader när vi flög ner, och 10 månader när vi reste hem och att resa med bebis tyckte vi gick hur bra som helst! Han sov nästan hela vägen och med amning +  flaska så var det enkelt med mat osv…

Nu är W lite drygt 1.5 år gammal (extremt mycket egen vilja) och det känns definitivt mer nervöst…Tänk om han inte kan sova, blir gnällig, i värsta fall kanske skriker konstant… men å andra sidan så känns det som att det nog bara är att gilla läget.

Fram kommer vi.

På ett el annat sätt.

Och det är varken första el sista gången som vi ska flyga den här sträckan.

Planen är att försöka vara hyfsat organiserade med framförallt Wilmers packning (blöjor, extra ombyte, mat, plastpåsar osv) för det har räddat oss vid ett flertal tillfällen tidigare, ha med diverse småpaket (läs mutor) och andra saker som kan hålla honom sysselsatt och ja… helt enkelt hoppas på det bästa!

Vi har dessutom införskaffat oss en resevagn som fungerar att ha som handbagage på planet (Babyzen Yoyo) så den hoppas vi också ska underlätta resandet en del. Lovar att återkomma med en recension av vagnen senare men såhär ser den ut ihopvikt…

 

Babyzen

 

Vad är era erfarenheter från att resa med yngre barn….? Några supertips som ni vill dela med er av till andra?

Dela isåfall gärna med er i kommentarsfältet…

(Visited 224 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.