Constantia Wine Route

Oj vad vi har haft det fullt upp de senaste dagarna!


I onsdags plockade vi upp L & E och körde de direkt till deras boende på vingården: Constantia Uitsig där de nästa dag också skulle gifta sig.
Bröllopet var intimt och vackert och det är alltid speciellt att få vara med på dagar som den.

Bröllopsnatten spenderades även den på uitsig och nästa morgon plockade vi upp bröllopsparet för en guidad tur i Constantias vindistrikt.

Vi började med ett besök på Grooot Constantia, Sydafrikas äldsta vingård och efter en ganska opersonlig vinprovning promenerade vi runt lite bland de vackra Cape Dutch byggnaderna. Nästa stopp blev hos Buitenverwachting där jag alltid tycker personalen är trevlig och mycket kunnig. Deras Buiten Blanc är ett helt ok och framförallt prisvärt vin som kostar R45 flaskan så det blev en låda till oss och även ett antal flaskor av deras Blanc De Noir som läskar gott en varm sommardag.

Till lunch provade vi Steenbergs relativt nyöppnade Bistro: Sixteen82 och jag måste säga att jag gillade den avslappnade, lite stökiga bistro atmosfären och maten var också riktigt bra! Hit kommer vi åka fler ggr.
Steenberg (som har några av mina absoluta favoritviner) har precis byggt en ny del för sina vinprovningar och med bistron precis bredvid så är det mycket mer fart och fläkt i den nya delen än tidigare, men på något sätt saknade jag den gamla delen lite. Däremot är personalen densamma och det kändes riktigt kul att de kände igen mig och gav mig lite extra rabatt 🙂

Blev som vanligt några flaskor av deras Catharina jag var väldigt nära på att köpa deras nya Pinot Noir bubbel som var helt himmelsk! Men det får bli nästa gång…

(Visited 159 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , ,
One comment on “Constantia Wine Route
  1. Elisabeth skriver:

    Du beskriver så målande, att jag riktigt kan känna druvornas arom. Jag har bokat in resa till Egypten i februari, men du får mig att bli väldigt nyfiken på Sydafrika.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.