Chapman’s Peak Drive

Ett måste i Kapstaden är att köra den otroligt vackra kust vägen som kallas Chapman’s Peak Drive.

Detta är en 9 km lång tull väg som ringlar sig längs bergs kanten från lilla fiskebyn Hout Bay till Noordhoek på kap halvön och anses vara en av de vackraste kust vägarna i världen.
Vägen öppnades 1922 men har under senare år ofta varit stängd för ombyggnad på grund av ett flertal dödsolyckor efter stenras och annat. Men nu är den i topp skick igen och något man inte får missa. Tullavgiften för en personbil ligger på R28 såvida man inte pendlar dagligen och får rabatt. Många som bor nere på Kap halvön använder nämligen “chappies” som den kallas för att korta ned restiden in till stan.


(Visited 430 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized
One comment on “Chapman’s Peak Drive
  1. Tomatsallad skriver:

    Hej sydafrikaexperten,

    Vilken trevlig blog du har och vilka vackra bilder av Chapman's Peak Drive. Jag tittade in via bloggtoppen, vi ligger grannar i deras ranking just nu och jag blev nyfiken av din beskrivning. Inga resor planerade till Sydafrika just nu men ska jag dit vet jag var jag ska vända mig för tips.

    Hälsar Tomatsallad från Frankrike.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.