Vart tog mitt vin vägen?

I januari i år hade Sydafrikanska vinklubben stor vin-rea och jag passade på att beställa ett 20-tal flaskor som skulle ha levererats till min dörr i början på april…

…Och nu är det i mitten av maj och fortfarande inget vin 🙁

Men ärligt talat så är jag inte det minsta upprörd utan nästan lite lättad..vet nämligen inte om jag skulle haft något av vinet kvar till sommaren annars..har nämligen beställt ett antal flaskor av mitt favorit vin: Iona, sauvignon blanc som är perfekt en varm sommardag.

Dessutom får jag med jämna mellanrum en rapport via mailen från Sydafrikanska vinklubben som uppdaterar mig om min beställning och just nu står mitt vin i en hamn i Tyskland och väntar på att förtullas. Tydligen är det nya EU-regler som förbjudit ett visst ämne i vin och stickprover utförs så det har försenat hela processen..men jag är som sagt glad om jag får mitt vin till midsommar 🙂
Gillar man sydafrikanska viner ska man definitivt prenumerera på deras nyhetsbrev då de har otroligt bra erbjudanden. Och man behöver inte beställa ett visst antal flaskor, utan kan plocka lite som man vill och allt levereras direkt hem, utan extra kostnad! Det enda man behöver är alltså lite tålamod…
(Visited 81 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:
6 comments on “Vart tog mitt vin vägen?
 1. Anonym skriver:

  Jaha, där ser man! Ditt och mitt vin står förmodligen på samma pall och väntar( Mainz?) för vidare transport med lastbil.En av mina specialare som jag är väldigt knäsvag för är: Vergelegen -2005 Mill Race Cabernet Sauvignon / Merlot och för att testa för första gången: Beaumont Estate Ariane 2005.
  Vi får hålla tummarna att vinet kommer hem oskadat och smakar så därande oförskämt bra, som det gör på plats….

  Ha det bra!
  Mvh/ Lars

 2. admin skriver:

  Ha ha..verkar som om vi har samma smak när det gäller viner då båda vinerna du nämner är stora favoriter hos mig också 🙂
  Ja jag håller tummarna och ser fram mot att se vad det var jag egentligen beställde..kommer liksom inte ihåg så det blir som en liten julafton..Nice!

  Ha det gott!

 3. Rickard skriver:

  Fick mina "rea"-viner idag, den 1 juni. Beställde den 19 januari så leveranstiden var väl i längsta laget kanske. Första gången jag beställde från klubben men jag kan tänka mig att göra det igen trots att tre flaskor av en sort (Cape Chamonix Reserve Chardonnay) av någon anledning ersatts av en annan, enklare sort (Jordan Chardonnay). Dessutom fattades en flaska av Veenwouden Classic. Det kan man väl ta när det var så pass billigt som det var på denna lagerrensning men hade det varit en ordinare beställning så hade det varit lite surt.

 4. Sten skriver:

  Va bra att någon fått en leverans – jag började misströsta – men kanske kommer flaskorna före semestern (då ingen är hemma). När fick du besked? Det senaste beskedet jag fått är en månad idag!

 5. Rickard skriver:

  Jag började själv undra eftersom det varit olika bud om leveransdatum som flyttats fram hela tiden. När det inte längre fanns någon info att få på hemsidan så mejlade jag kundtjänst och fick besked om att samtliga leveranser skulle börja köras ut till kunderna i måndags. Lite beroende på var man bor så kan leverans till kund skifta men man räknar med att allt vin ska nått kunderna senast V 23. Hoppas du får dina också snart Sten.

 6. admin skriver:

  Kul att du fått ditt vin Rickard. Jag hoppas få mitt någon gång i nästa vecka men vi får väl se… Hör gärna av dig när du fått ditt Sten. Vad jag förstått så var denna leverans extremt försenad och detta borde inte hända igen men vore kul om någon som köpt från Sydafrikanska vinklubben utanför lagerrensningen har kommentarer om hur länge leveransen tog. Normal leverans tid är beräknad till ungefär 2 månader…
  Tack för att ni lämnat kommentarer Rickard och Sten 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.