The Cape Doctor


Har försökt förklara för mina gäster såsom vänner och bekanta vad otroligt mycket det blåser här nere och framförallt i Simon’s Town där jag bor. Den sydostliga vinden som drar in över Kaphalvön och vidare in över Kapstaden brukar kallas för “the Cape Doctor” och har vid tillfällen sett folk som försöker hålla sig kvar genom att ta tag i lykstolpar…
Efter ett tag vänjer man sig vid blåsten och sen går det några veckor innan man helt glömt bort att det ens blir starka vindar…Lite som hemma i Sverige där första snön alltid orsakar trafik kaos. VARJE åR! Jag menar, ok om det är ett land som vanligtvis har ett varmt klimat..men Sverige… ja, ja..
Lite samma sak händer här med vinden..Vi har nu haft det hyfsat vindstilla i ett par veckor och helt plotsligt satte det igang haromdagen och nu har jag det oerhort svart att sova om nätterna..Mina fönster skallrar som Fan, ursäkta uttrycket och min grannes billarm utlöses varannan kvart..väldigt frustrerande… Men så fort vinden lägger sig lindas man återigen in i “denial” stage och helt glömmer bort detta och speciellt om man då ser på alla vackra foton man fortfarande kan ta -med el utan vind. Dilemmat man nu ställs inför är ifall det är värt att putsa fönstren innan nästa Cape Doctor drar in och saltstänker ner det på kortare tid än det tar att skrubba rent.. Igår bestämde jag att det var värt slitet för att få ett fönster rent och kunna njuta av den fantastiskt fina havsutsikten jag ändå betalar en hel del för, men att lämna resten till vintern då det enligt källor ska bli mycket lugnare under en lååång tid..

(Visited 107 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:
One comment on “The Cape Doctor
  1. Christoffer skriver:

    Det där tycker jag iofs låter ganska kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.