Blogger awards :)

Igår fick jag en Beautiful Blogger Award från Elisabeth och Lennart som skriver en blogg om att resa i husbil: Husbilen Dettan.

Tusen tack och kul att ni hittat hit och gillar det jag skriver! Jag tror ni skulle älska Sydafrika och att resa med husbil här nere börjar bli mer och mer populärt 🙂

När man blir tilldelad en Award så ska man göra följande:

 • Kopiera in award-bilden för att visa att man fått den
 • Tacka och länka till den som nominerat ens blogg
 • Nominera och länka till 7 andra bloggar
 • Berätta 7 saker om sig själv

Ok…själv har jag tyvärr oftast inte tid att läsa många bloggar förutom de som jag har på min blogglista så det blir en del repetition men so be it! Mina nomineringar går till följande:
Samira och Björns Sydafrikablogg– Ett svenskt par som skriver om diverse happenings i Kapstaden med omgivning med stor fokus på vindistrikten och Somerset West där de svenska “Svalorna” tillbringar vintrarna. Bra för alla som ska ner till Kapstaden och behöver restaurangtips etc.

Jonas Peterson– Ok Fredric, när vi gifter oss ska denna man vara här på plats i Sydafrika..så det så. Älskar hans bilder!

Du säger väl inte upp dig nu?- En kompis till mig sade upp sig från sitt jobb i Sverige för att jobba med hemsidor i Bali för några år sedan. Återvände till Sverige och tog ett “vanligt jobb ” men har nu sagt upp sig igen för att..just det..jobba med hemsidor 🙂 ..Smart och driven kille som inspirerar.Can’t never did nothing and neither did couldn’t– En av de första bloggarna jag började läsa när vi båda var aktiva på backpacking.se. Skärpt och framåt tjej som “slår sig fram” i en mansdominerad värld.Oj vad det lät feministiskt och konstigt… Kanske inte riktigt så jag menade men jag gillar Ulrika och att hon klarar av balansen mellan att vara personlig men ändå privat på bloggen. Kudos!
Magdalenas Hem– Inspiration och Inredning. Egenföretagare som driver inredningsbutik i Stockholm. Galet bra på att fota och man blir alltid lite glad när man läser hennes blogg 🙂 Jag brukar drömma och önska att det fanns liknande utbud här nere i Sydafrika…Sannafridh’s weblog Min extramammas blog hemma i Värmland. Här hittar man massa matnyttiga tips från hur man torkar kantareller och tar vara på alla äpplen i trädgården, men även om hur man hanterar livet i allmänhet, föräldrar som blir gamla, utbrändhet m.m.Sydafrika, Politik och Kultur– En blogg som skrivs av journalisten Tor Billgren bosatt här i Kapstaden och jag erkänner gärna att hans blogg hjälper mig hålla mig uppdaterad i alla snabba svängar politiskt och kulturellt i Sydafrika.Det var den lätta biten…nu till det svåra..7 saker om mig själv:

 • Har förutom Reseproducent och Guide även jobbat i gatukök, delat ut reklam, varit cafébiträde,jobbat i massa olika positioner på hotell från konferens värdinna till receptionschef, kryssningsbåt, reseledare, Säljare och kanske det mest förvånansvärda: Som nagelteknolog! (japp jag kan göra både akryl och Gel naglar 🙂
 • Har en tatuering på underarmen som det står: “Alis Volat Propriis” , Översatt från latin betyder det: “Hon flyger med sina egna vingar” och det säger ganska mycket om vem jag är.
 • Har en musikalisk familj men kan själv inte ta en ton..vågar inte ens sjunga för mig själv i duschen
 • Skulle kunna leva på rödvin, ost & kex om det var socialt accepterat 🙂
 • Spenderat hela mitt vuxna liv utomlands och bott i 8 länder de senaste 12 åren (Australien, England, USA, Karibien på en kryssningsbåt, Irland, Kanada, Sydafrika, Sverige i perioder). Flyttade till Australien som 16 åring.
 • Tampas dagligen med saknaden av världens gulligaste brorsöner och min lillebrors underbara köttfärslimpa!
 • Lagar grymt god paj i alla dess former (och en del annat också, men pajen, den är djävulskt god 🙂
(Visited 59 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:
One comment on “Blogger awards :)
 1. Freedomtravel skriver:

  Att resa med husbil i Sydafrika går säkert bra, men det skulle vara ännu mer intressant att ta sig hela vägen ner till Sydafrika med husbil. Fast vi inser ju att vi skulle behöva mer en sorts terrängbil då, och husbilar med terrängchassi är tyvärr inte billiga alls… 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.